Skip to main content
03 juli, 2024
Volg ons:

Vakantie Kinder-EHBO Tips: Veilig op reis met kinderen

03 juli, 2024

Op vakantie gaan met kinderen is een geweldige ervaring, maar het brengt ook extra verantwoordelijkheden met zich mee. Voorbereiding op kleine ongelukjes kan de vakantie een stuk zorgelozer maken. Hier zijn enkele essentiële kinder-EHBO tips voor een veilige vakantie met kinderen. Bij Ambuwerk Nederland volgen ook veel ouders een Kinder EHBO Cursus voor de veiligheid van hun kinderen.

1. Neem een Kinder-EHBO kit mee

Allereerst, zorg ervoor dat je een speciale kinder-EHBO kit inpakt. Deze moet pleisters, ontsmettingsmiddelen, kinderparacetamol, kleine maat verbanden en andere benodigdheden bevatten.

Tip: Voeg items toe zoals een tekenverwijderaar, kinderpleisters en een digitale thermometer.

2. Bescherm tegen de zon

Ten tweede, bescherm de kinderen goed tegen de zon. Gebruik een zonnebrandcrème met hoge SPF, zet ze een hoed op en zorg voor UV-beschermende kleding of voldoende schaduw om te spelen.

Tip: Breng zonnebrandcrème om de twee uur opnieuw aan, let vooral extra op na zwemmen of zweten.

3. Hydratatie bij kinderen en volwassenen is cruciaal

Daarnaast, zorg ervoor dat de kinderen en volwassenen voldoende drinken. Kinderen raken sneller uitgedroogd, vooral in warmere klimaten. Bied ze regelmatig water aan, zelfs als ze geen dorst hebben.

Tip: Geef de kinderen een leuke waterfles om hen aan te moedigen meer te drinken.

4. Bescherm kinderen tegen Insectenbeten

Bovendien, gebruik kindvriendelijke insectenwerende middelen om insektenbeten te voorkomen. Kleed de kinderen in lange mouwen en broeken wanneer je in gebieden met veel insecten bent.

Tip: Voeg antihistaminica en jeukstillende crèmes toe aan je EHBO-kit. Stop de broek eventueel in de sokvken.

5. Behandel kleine wondjes meteen

Ook, behandel kleine wondjes direct om infecties te voorkomen. Reinig de wond en gebruik kinderpleisters of klein formaat verbanden.

Tip: Laat je kinderen leuke pleisters kiezen om hen af te leiden van de pijn.

6. Weet hoe te handelen bij verdrinking

Tenslotte, wees extra alert bij wateractiviteiten. Leer basale reanimatietechnieken en houd altijd een oogje in het zeil wanneer je kinderen in of bij water zijn.

Tip: Volg bijtijds een kinderehbo-cursus voordat je op vakantie gaat.

Cursus EHBO Kinderen – Vakantie – Conclusie

Kortom, een goede voorbereiding met deze kinder-EHBO tips zorgt ervoor dat je met een gerust hart op vakantie kunt gaan. Veiligheid staat voorop, zodat jullie optimaal kunnen genieten van je reis met je kinderen! Kijk voor meer informatie over AmbuWerk eens op ons Facebook account.

Interessante blogs

Lees meer blogs van AmbuWerk Nederland

Redactioneel Team AmbuWerk Nederland
error: