Skip to main content

EHBO cursus van AmbuWerk Nederland

Deze EHBO-cursus volgens richtlijnen van het Oranje Kruis bestaat uit drie klassikale lesdagen. Tijdens deze lesdagen bieden wij een combinatie van theorie en praktijk aan.

Eerste hulp van het Oranje Kruis

U ontvangt op de eerste lesdag een cursusboek 28e druk ‘Eerste Hulp’ van Het Oranje Kruis. In deze cursus wordt u alle basiskennis van eerste hulp bij ongevallen aangeleerd. Er is voldoende ruimte om vragen te stellen.

Het is wel de bedoeling, dat u de geleerde lesstof bijhoudt gedurende de 3 lesdagen en de stof verder automatiseert. Deze EHBO-cursus van AmbuWerk Nederland is buiten de basiskennis EHBO volwassenen inclusief Kinder EHBO (levensreddend handelen baby, peuter kleuter), reanimatie/AED, verbandtechniek en de module “Stop de bloeding”

EHBO richtlijnen Oranje Kruis

Wij werken altijd volgens de nieuwste richtlijnen en certificering van Het Oranje Kruis. Deze complete EHBO-cursus wordt afgesloten met een onafhankelijk examen van een team van Het Oranje Kruis op de laatste lesmiddag.

Toegankelijkheid – EHBO cursus vanaf 16 jaar

Vanaf 16 jaar kunt u deelnemen aan deze EHBO-cursus. Bent u jonger dan 16 jaar dan vragen wij schriftelijke toestemming van uw ouders/verzorgers. Verder is het van belang, dat u zich goed kunt bewegen en geen ernstige fysieke belemmeringen heeft om oefeningen te kunnen uitvoeren. Heeft u leerproblemen of zijn er ander zaken, die belangrijk zijn? Neemt u dan contact op met onze medewerkers, zodat zij u verder kunnen helpen met een eventuele oplossing.

Oranje Kruis EHBO diploma

Bent u geslaagd? Dan ontvangt u binnen 2-3 weken uw digitale diploma Eerste Hulp van Het Oranje Kruis. Iemand in het bezit van een geldig ‘Diploma Eerste Hulp’ van Het Oranje Kruis is verzekerd tegen aansprakelijkheid voor schade aan zaken of personen wanneer zij eerste hulpverlenen. Zie hier voor meer informatie.

EHBO Huiskamer cursus

Wilt u  het allemaal wat minder formeel? Dan is de EHBO huiskamer cursus misschien wel wat voor u. We komen graag naar u toe.

Vergoeding zorgverzekering

Weet u dat diverse zorgverzekeraars de gecertificeerde cursussen van AmbuWerk Nederland voor particulieren (deels) vergoeden in de aanvullende zorgverzekering? Op deze pagina kunt u uw  mogelijke vergoeding van uw zorgverzekeraar bekijken.

AmbuWerk Nederland werkt volgens de richtlijnen van Het Oranje Kruis. Wij leveren landelijk geregistreerde certificaten en diploma’s.

Locatie

AmbuWerk heeft een eigen locatie in Den Haag / Ypenburg. Deze locatie is gemakkelijk te bereiken vanuit de omliggende gemeenten zoals: Alphen aan den Rijn, Delft, Gouda, Leiden, Rijswijk, Rotterdam, Voorburg, Ypenburg en Zoetermeer

Al onze EHBO cursussen

Startdatum: maandag 27 mei 2024
 • Het Oranje Kruis op 27-05-2024 van 09:00 tot 16:00
 • Het Oranje Kruis op 10-06-2024 van 09:00 tot 16:00
 • Het Oranje Kruis op 17-06-2024 van 09:00 tot 16:00

AmbuWerk Nederland verzorgt deze complete 3-daagse EHBO cursus incl. kinderEHBO, reanimatie/AED, verbandtechniek en "Stop de Bloeding" volgens de nieuwste richtlijnen van Het Oranje Kruis. De kandidaten die zijn geslaagd voor het EHBO-examen ontvangen een diploma Eerste Hulp van Het Oranje Kruis binnen 3 weken na de examendatum.Cursusduur 3 dagen | Dagcursus 9.00u tot 15.30-16.00uDag 1: theorie /praktijk deel 1Dag 2: theorie/ praktijk deel 2Dag 3: examentraining ochtend en examen middagnieuwste richtlijnen Het Oranje Kruis incl Reanimatie/AED, kinderEHBO, verbandtechniek en “Stop de bloeding”inclusief onafhankelijk examen en diploma van Het Oranje Kruis (dag 3 middag)volledig verzorgd incl koffie, thee, water en lunchinclusief boek 28e druk Het Oranje Kruis, gebruik lesmaterialen en 1e examen/diploma/pasjeprijzen zijn excl btw en per persoonPlekgarantie: Onze cursussen vinden doorgang vanaf 8 aanmeldingen. InfoTijdens deze moderne en complete EHBO cursus van AmbuWerk Nederland wordt aandacht geschonken aan kennis, handelen en zelfvertrouwen.Een intensieve en frisse cursus EHBO waarbij elke cursist na het volgen van deze cursus adequaat op diverse situaties kan reageren en vol zelfvertrouwen aan de slag kan.U ontvangt tijdens de eerste lesdag het lesboek 28e druk Het Oranje Kruis. Wij vragen u tijdens de duur van de cursus de stof die wij u tijdens de lessen bijbrengen eigen te maken in de tussenliggende weken.Wij gaan er bij de start van de cursus vanuit dat u geen fysieke- of andere belemmeringen heeft om deze cursus te kunnen volgen.Vergoedingen particulierenWeet u dat diverse zorgverzekeraars de gecertificeerde kinderEHBO en/of EHBO cursus van AmbuWerk Nederland voor particulieren vergoeden in de aanvullende zorgverzekering? ExamenDe cursus wordt afgesloten met een examen op de laatste cursusmiddag. De ochtend krijgt u examentraining met lotusslachtoffers aangeboden.De minimumleeftijd om hieraan deel te nemen is 16 jaar. Het examen wordt afgenomen door een onafhankelijk examenteam van Het Oranje Kruis.Na het behalen van het examen ontvangt u na ca. 3 weken een Diploma Eerste Hulp van Het Oranje Kruis via AmbuWerk Nederland.Dit diploma is twee jaar geldig mits aan de jaarlijkse herhalingsles wordt voldaan.Om de geldigheidsduur na twee jaar te kunnen verlengen, is het nodig elk jaar een herhalingsles EHBO te volgen.Tijdens deze lessen worden onderwerpen herhaald, krijgt u bijscholing en kunt u aantonen nog steeds een kundige eerstehulpverlener te zijn.ExtraIedere houder van een geldig diploma Eerste Hulp van Het Oranje Kruis is verzekerd tegen wettelijke aansprakelijkheid voor schade aan zaken of personen wanneer hij/zij Eerste Hulp verleent.Het Oranje Kruis vindt het belangrijk dat EHBO’ers zonder angst of belemmering Eerste Hulp kunnen verlenen.AmbuWerk Nederland roept u jaarlijks ruim van te voren op om uw herhalingsles in te plannen.
3 Dag(en)
Den Haag Ypenburg
10 beschikbaar
€ 365.00 p.p.
Startdatum: zaterdag 15 juni 2024
 • Het Oranje Kruis op 15-06-2024 van 09:00 tot 16:00
 • Het Oranje Kruis op 29-06-2024 van 09:00 tot 16:00
 • Het Oranje Kruis op 06-07-2024 van 09:00 tot 16:00

AmbuWerk Nederland verzorgt deze complete 3-daagse EHBO cursus incl. kinderEHBO, reanimatie/AED, verbandtechniek en "Stop de Bloeding" volgens de nieuwste richtlijnen van Het Oranje Kruis. De kandidaten die zijn geslaagd voor het EHBO-examen ontvangen een diploma Eerste Hulp van Het Oranje Kruis binnen 3 weken na de examendatum.Cursusduur 3 dagen | Dagcursus 9.00u tot 15.30-16.00uDag 1: theorie /praktijk deel 1Dag 2: theorie/ praktijk deel 2Dag 3: examentraining ochtend en examen middagnieuwste richtlijnen Het Oranje Kruis incl Reanimatie/AED, kinderEHBO, verbandtechniek en “Stop de bloeding”inclusief 1 examendag en geregistreerd digitaal diploma van Het Oranje Kruis volledig verzorgd incl koffie, thee, water en lunchinclusief boek 28e druk Het Oranje Kruis, gebruik lesmaterialen en 1e examen/diploma/pasjeprijzen zijn excl btw en per persoonPlekgarantie: Onze cursussen op onze locatie vinden doorgang vanaf minimaal 8 aanmeldingen. InfoTijdens deze moderne en complete EHBO cursus van AmbuWerk Nederland wordt aandacht geschonken aan kennis, handelen en zelfvertrouwen.Een intensieve en frisse cursus EHBO waarbij elke cursist na het volgen van deze cursus adequaat op diverse situaties kan reageren en vol zelfvertrouwen aan de slag kan.U ontvangt tijdens de eerste lesdag het lesboek 28e druk Het Oranje Kruis. Wij vragen u tijdens de duur van de cursus de stof die wij u tijdens de lessen bijbrengen eigen te maken in de tussenliggende weken.Wij gaan er bij de start van de cursus vanuit dat u geen fysieke- of andere belemmeringen heeft om deze cursus te kunnen volgen.Vergoedingen particulierenWeet u dat diverse zorgverzekeraars de gecertificeerde kinderEHBO en/of EHBO cursus van AmbuWerk Nederland voor particulieren vergoeden in de aanvullende zorgverzekering? ExamenDe cursus wordt afgesloten met een examen op de laatste cursusmiddag. De ochtend krijgt u examentraining met lotusslachtoffers aangeboden.De minimumleeftijd om hieraan deel te nemen is 16 jaar. Het examen wordt afgenomen door een onafhankelijk examenteam van Het Oranje Kruis.Na het behalen van het examen ontvangt u na ca. 3 weken een Diploma Eerste Hulp van Het Oranje Kruis via AmbuWerk Nederland.Dit diploma is twee jaar geldig mits aan de jaarlijkse herhalingsles wordt voldaan.Om de geldigheidsduur na twee jaar te kunnen verlengen, is het nodig elk jaar een herhalingsles EHBO te volgen.Tijdens deze lessen worden onderwerpen herhaald, krijgt u bijscholing en kunt u aantonen nog steeds een kundige eerstehulpverlener te zijn.ExtraIedere houder van een geldig diploma Eerste Hulp van Het Oranje Kruis is verzekerd tegen wettelijke aansprakelijkheid voor schade aan zaken of personen wanneer hij/zij Eerste Hulp verleent.Het Oranje Kruis vindt het belangrijk dat EHBO’ers zonder angst of belemmering Eerste Hulp kunnen verlenen.AmbuWerk Nederland roept u jaarlijks ruim van te voren op om uw herhalingsles in te plannen.
3 Dag(en)
Den Haag Ypenburg
11 beschikbaar
€ 365.00 p.p.
Startdatum: maandag 16 september 2024
 • Het Oranje Kruis op 16-09-2024 van 09:00 tot 16:00
 • Het Oranje Kruis op 23-09-2024 van 09:00 tot 16:00
 • Het Oranje Kruis op 30-09-2024 van 09:00 tot 16:00

AmbuWerk Nederland verzorgt deze complete 3-daagse EHBO cursus incl. kinderEHBO, reanimatie/AED, verbandtechniek en "Stop de Bloeding" volgens de nieuwste richtlijnen van Het Oranje Kruis. De kandidaten die zijn geslaagd voor het EHBO-examen ontvangen een diploma Eerste Hulp van Het Oranje Kruis binnen 3 weken na de examendatum.Cursusduur 3 dagen | Dagcursus 9.00u tot 15.30-16.00uDag 1: theorie /praktijk deel 1Dag 2: theorie/ praktijk deel 2Dag 3: examentraining ochtend en examen middagnieuwste richtlijnen Het Oranje Kruis incl Reanimatie/AED, kinderEHBO, verbandtechniek en “Stop de bloeding”inclusief 1 examendag en geregistreerd digitaal diploma van Het Oranje Kruis volledig verzorgd incl koffie, thee, water en lunchinclusief boek 28e druk Het Oranje Kruis, gebruik lesmaterialen en 1e examen/diploma/pasjeprijzen zijn excl btw en per persoonPlekgarantie: Onze cursussen op onze locatie vinden doorgang vanaf minimaal 8 aanmeldingen. InfoTijdens deze moderne en complete EHBO cursus van AmbuWerk Nederland wordt aandacht geschonken aan kennis, handelen en zelfvertrouwen.Een intensieve en frisse cursus EHBO waarbij elke cursist na het volgen van deze cursus adequaat op diverse situaties kan reageren en vol zelfvertrouwen aan de slag kan.U ontvangt tijdens de eerste lesdag het lesboek 28e druk Het Oranje Kruis. Wij vragen u tijdens de duur van de cursus de stof die wij u tijdens de lessen bijbrengen eigen te maken in de tussenliggende weken.Wij gaan er bij de start van de cursus vanuit dat u geen fysieke- of andere belemmeringen heeft om deze cursus te kunnen volgen.Vergoedingen particulierenWeet u dat diverse zorgverzekeraars de gecertificeerde kinderEHBO en/of EHBO cursus van AmbuWerk Nederland voor particulieren vergoeden in de aanvullende zorgverzekering? ExamenDe cursus wordt afgesloten met een examen op de laatste cursusmiddag. De ochtend krijgt u examentraining met lotusslachtoffers aangeboden.De minimumleeftijd om hieraan deel te nemen is 16 jaar. Het examen wordt afgenomen door een onafhankelijk examenteam van Het Oranje Kruis.Na het behalen van het examen ontvangt u na ca. 3 weken een Diploma Eerste Hulp van Het Oranje Kruis via AmbuWerk Nederland.Dit diploma is twee jaar geldig mits aan de jaarlijkse herhalingsles wordt voldaan.Om de geldigheidsduur na twee jaar te kunnen verlengen, is het nodig elk jaar een herhalingsles EHBO te volgen.Tijdens deze lessen worden onderwerpen herhaald, krijgt u bijscholing en kunt u aantonen nog steeds een kundige eerstehulpverlener te zijn.ExtraIedere houder van een geldig diploma Eerste Hulp van Het Oranje Kruis is verzekerd tegen wettelijke aansprakelijkheid voor schade aan zaken of personen wanneer hij/zij Eerste Hulp verleent.Het Oranje Kruis vindt het belangrijk dat EHBO’ers zonder angst of belemmering Eerste Hulp kunnen verlenen.AmbuWerk Nederland roept u jaarlijks ruim van te voren op om uw herhalingsles in te plannen.
3 Dag(en)
Den Haag Ypenburg
10 beschikbaar
€ 365.00 p.p.
Startdatum: zaterdag 05 oktober 2024
 • Het Oranje Kruis op 05-10-2024 van 09:00 tot 16:00
 • Het Oranje Kruis op 12-10-2024 van 09:00 tot 16:00
 • Het Oranje Kruis op 19-10-2024 van 09:00 tot 16:00

AmbuWerk Nederland verzorgt deze complete 3-daagse EHBO cursus incl. kinderEHBO, reanimatie/AED, verbandtechniek en "Stop de Bloeding" volgens de nieuwste richtlijnen van Het Oranje Kruis. De kandidaten die zijn geslaagd voor het EHBO-examen ontvangen een diploma Eerste Hulp van Het Oranje Kruis binnen 3 weken na de examendatum.Cursusduur 3 dagen | Dagcursus 9.00u tot 15.30-16.00uDag 1: theorie /praktijk deel 1Dag 2: theorie/ praktijk deel 2Dag 3: examentraining ochtend en examen middagnieuwste richtlijnen Het Oranje Kruis incl Reanimatie/AED, kinderEHBO, verbandtechniek en “Stop de bloeding”inclusief 1 examendag en geregistreerd digitaal diploma van Het Oranje Kruis volledig verzorgd incl koffie, thee, water en lunchinclusief boek 28e druk Het Oranje Kruis, gebruik lesmaterialen en 1e examen/diploma/pasjeprijzen zijn excl btw en per persoonPlekgarantie: Onze cursussen op onze locatie vinden doorgang vanaf minimaal 8 aanmeldingen. InfoTijdens deze moderne en complete EHBO cursus van AmbuWerk Nederland wordt aandacht geschonken aan kennis, handelen en zelfvertrouwen.Een intensieve en frisse cursus EHBO waarbij elke cursist na het volgen van deze cursus adequaat op diverse situaties kan reageren en vol zelfvertrouwen aan de slag kan.U ontvangt tijdens de eerste lesdag het lesboek 28e druk Het Oranje Kruis. Wij vragen u tijdens de duur van de cursus de stof die wij u tijdens de lessen bijbrengen eigen te maken in de tussenliggende weken.Wij gaan er bij de start van de cursus vanuit dat u geen fysieke- of andere belemmeringen heeft om deze cursus te kunnen volgen.Vergoedingen particulierenWeet u dat diverse zorgverzekeraars de gecertificeerde kinderEHBO en/of EHBO cursus van AmbuWerk Nederland voor particulieren vergoeden in de aanvullende zorgverzekering? ExamenDe cursus wordt afgesloten met een examen op de laatste cursusmiddag. De ochtend krijgt u examentraining met lotusslachtoffers aangeboden.De minimumleeftijd om hieraan deel te nemen is 16 jaar. Het examen wordt afgenomen door een onafhankelijk examenteam van Het Oranje Kruis.Na het behalen van het examen ontvangt u na ca. 3 weken een Diploma Eerste Hulp van Het Oranje Kruis via AmbuWerk Nederland.Dit diploma is twee jaar geldig mits aan de jaarlijkse herhalingsles wordt voldaan.Om de geldigheidsduur na twee jaar te kunnen verlengen, is het nodig elk jaar een herhalingsles EHBO te volgen.Tijdens deze lessen worden onderwerpen herhaald, krijgt u bijscholing en kunt u aantonen nog steeds een kundige eerstehulpverlener te zijn.ExtraIedere houder van een geldig diploma Eerste Hulp van Het Oranje Kruis is verzekerd tegen wettelijke aansprakelijkheid voor schade aan zaken of personen wanneer hij/zij Eerste Hulp verleent.Het Oranje Kruis vindt het belangrijk dat EHBO’ers zonder angst of belemmering Eerste Hulp kunnen verlenen.AmbuWerk Nederland roept u jaarlijks ruim van te voren op om uw herhalingsles in te plannen.
3 Dag(en)
Den Haag Ypenburg
11 beschikbaar
€ 365.00 p.p.
Startdatum: maandag 25 november 2024
 • Het Oranje Kruis op 25-11-2024 van 09:00 tot 16:00
 • Het Oranje Kruis op 02-12-2024 van 09:00 tot 16:00
 • Het Oranje Kruis op 09-12-2024 van 09:00 tot 16:00

AmbuWerk Nederland verzorgt deze complete 3-daagse EHBO cursus incl. kinderEHBO, reanimatie/AED, verbandtechniek en "Stop de Bloeding" volgens de nieuwste richtlijnen van Het Oranje Kruis. De kandidaten die zijn geslaagd voor het EHBO-examen ontvangen een diploma Eerste Hulp van Het Oranje Kruis binnen 3 weken na de examendatum.Cursusduur 3 dagen | Dagcursus 9.00u tot 15.30-16.00uDag 1: theorie /praktijk deel 1Dag 2: theorie/ praktijk deel 2Dag 3: examentraining ochtend en examen middagnieuwste richtlijnen Het Oranje Kruis incl Reanimatie/AED, kinderEHBO, verbandtechniek en “Stop de bloeding”inclusief 1 examendag en geregistreerd digitaal diploma van Het Oranje Kruis volledig verzorgd incl koffie, thee, water en lunchinclusief boek 28e druk Het Oranje Kruis, gebruik lesmaterialen en 1e examen/diploma/pasjeprijzen zijn excl btw en per persoonPlekgarantie: Onze cursussen op onze locatie vinden doorgang vanaf minimaal 8 aanmeldingen. InfoTijdens deze moderne en complete EHBO cursus van AmbuWerk Nederland wordt aandacht geschonken aan kennis, handelen en zelfvertrouwen.Een intensieve en frisse cursus EHBO waarbij elke cursist na het volgen van deze cursus adequaat op diverse situaties kan reageren en vol zelfvertrouwen aan de slag kan.U ontvangt tijdens de eerste lesdag het lesboek 28e druk Het Oranje Kruis. Wij vragen u tijdens de duur van de cursus de stof die wij u tijdens de lessen bijbrengen eigen te maken in de tussenliggende weken.Wij gaan er bij de start van de cursus vanuit dat u geen fysieke- of andere belemmeringen heeft om deze cursus te kunnen volgen.Vergoedingen particulierenWeet u dat diverse zorgverzekeraars de gecertificeerde kinderEHBO en/of EHBO cursus van AmbuWerk Nederland voor particulieren vergoeden in de aanvullende zorgverzekering? ExamenDe cursus wordt afgesloten met een examen op de laatste cursusmiddag. De ochtend krijgt u examentraining met lotusslachtoffers aangeboden.De minimumleeftijd om hieraan deel te nemen is 16 jaar. Het examen wordt afgenomen door een onafhankelijk examenteam van Het Oranje Kruis.Na het behalen van het examen ontvangt u na ca. 3 weken een Diploma Eerste Hulp van Het Oranje Kruis via AmbuWerk Nederland.Dit diploma is twee jaar geldig mits aan de jaarlijkse herhalingsles wordt voldaan.Om de geldigheidsduur na twee jaar te kunnen verlengen, is het nodig elk jaar een herhalingsles EHBO te volgen.Tijdens deze lessen worden onderwerpen herhaald, krijgt u bijscholing en kunt u aantonen nog steeds een kundige eerstehulpverlener te zijn.ExtraIedere houder van een geldig diploma Eerste Hulp van Het Oranje Kruis is verzekerd tegen wettelijke aansprakelijkheid voor schade aan zaken of personen wanneer hij/zij Eerste Hulp verleent.Het Oranje Kruis vindt het belangrijk dat EHBO’ers zonder angst of belemmering Eerste Hulp kunnen verlenen.AmbuWerk Nederland roept u jaarlijks ruim van te voren op om uw herhalingsles in te plannen.
3 Dag(en)
Den Haag Ypenburg
12 beschikbaar
€ 365.00 p.p.
Anita Kreukniet
Anita Kreukniet
2024-03-23
Een goede herhaling. Perfect georganiseerd.
Nadine van Oosten
Nadine van Oosten
2024-03-23
Fantastisch geregeld. Erg professioneel, maar toch ook geruststellend. Ik ga straks met een gerust hart op examen!
Lisa F
Lisa F
2024-03-22
Hele prettige duidelijk Kinder ehbo cursus
Leila El Sahragty
Leila El Sahragty
2024-03-18
Hele fijne cursus gevolgd bij Erwin. Veel geleerd!
Mike Haanstra
Mike Haanstra
2024-03-18
De EHBO cursussen en de jaarlijkse herhalingen zijn goed verzorgd. De lessen worden door goede docenten gegeven en er wordt gezorgd voor een uitgebreide lunch. AmbuWerk Nederland kan ik zeker aanraden.
error: