Skip to main content
15 juni, 2024
Volg ons:

Onverwachte held: 12-jarige schrijft zich stiekem in voor een kinder-EHBO cursus

15 juni, 2024

In een tijdperk waarin kinderen steeds meer tijd doorbrengen achter schermen en sociale media, bewijst een 12-jarige jongen uit Berkel dat de jeugd van tegenwoordig nog steeds indrukwekkend verantwoordelijk en ambitieus kan zijn. Vorige week meldde de jongen zich zonder medeweten van zijn moeder online aan voor een cursus kinder EHBO, terwijl hij eigenlijk gewoon op school moet zijn op desbetreffende cursusdag.

Een verrassende ontdekking

Het was een gewone middag toen de moeder van de jongen een e-mail ontving van ons met de bevestiging van de inschrijving voor de cursus voor haar zoon. Verrast en enigszins bezorgd besloot ze het gesprek met ons aan te gaan, omdat ze niet wist waar haar zoon zich precies voor had aangemeld. De jongen, die liever anoniem blijft, legde moeder kalm uit waarom hij deze beslissing had genomen.

Een nobele motivatie

“Ik wil een bijbaan en op kinderen gaan passen en ik vond het belangrijk om eerst te zorgen, dat ik meer weet over kinder EHBO,” vertelde de jongen zijn moeder. Hij had online onderzoek gedaan en geleerd, dat de cursus hem de essentiële vaardigheden zou bijbrengen om eerste hulp te kunnen verlenen aan kinderen. Hoewel hij zich bewust was van de mogelijke consequenties van zijn spontane actie, vond hij dat de voordelen zwaarder wogen.

Het oplossingsgerichte antwoord

Hoewel zijn moeder aanvankelijk geschrokken was, kon ze er samen met ons ook om lachen en niet anders dan trots zijn op de verantwoordelijkheid en vooruitziende blik van haar zoon. Samen besloten we om een passende oplossing te vinden. We verplaatsen de cursusdag naar een tijd buiten schooluren en moeder en zoon komen samen naar de Kinder EHBO cursus.

Positieve uitkomst

Wij waardeerden de inzet en de motivatie van de jongen en boden aan om een cursus op zaterdag te komen volgen. We maken graag een plekje voor hem vrij. Hierdoor kan hij zijn nobele doel nastreven zonder zijn schoolverplichtingen te verwaarlozen.

Inspirerend voorbeeld

De jongen blijft vastberaden en kijkt uit naar zijn eerste oppaservaring, gewapend met de juiste kennis en vaardigheden om in noodgevallen te kunnen handelen. Zijn moeder, die aanvankelijk verrast was, is tevens vervuld van trots en vertrouwen in de toekomst van haar zoon.

Het benadrukt het belang van verantwoordelijkheid en het nemen van initiatief, zelfs op een jonge leeftijd van 12-jaar. Bovendien onderstreept het de waarde van EHBO-kennis, vooral wanneer het gaat om de zorg voor kinderen.

Dit verhaal herinnert ons eraan, dat de jeugd soms de meest opmerkelijke en bewonderenswaardige acties kan ondernemen, gedreven door oprechte zorg en verantwoordelijkheidsgevoel.

Interessante blogs

  • De gevolgen van een onvolledige BHV koffer en EHBO koffer

Lees meer blogs van AmbuWerk Nederland

error: