Bent u op zoek naar COVID-19 gerelateerde vragen kijk dan hier.

Veel gestelde vragen

Welke EHBO opleiding is geschikt voor mij?

Wil je graag kinderEHBO leren?

De 1-daagse opleiding kinderEHBO is een 1-daagse cursus gericht op veel voorkomende ongevallen bij baby’s en kinderen.
Je kunt hierbij denken aan reanimatie baby, peuter, kleuter (alles voor de leeftijd 0-8 jaar) en verslikken/verslikking, koortsstuipen, val van hoogte, voorwerp in neus etc.
Het zijn ruim 25 onderwerpen die behandeld worden.
Het cursusboekje wordt 2 weken voor aanvang toegestuurd om alvast te bestuderen/leren.
Zo kunnen we de cursusdag gebruiken om de tijd te nemen om alles te behandelen.
Onze opleiding voldoet tevens aan de IKK-eisen en kun je vergoedt krijgen in de aanvullend zorgverzekering, informeer hiervoor bij jouw zorgverzekeraar.

Wil je de gehele basis van de EHBO leren?

De cursisten die kiezen voor een 3-daagse EHBOopleiding hebben drie dagen les en behandelen daarbij voor alle leeftijdscategorieën van baby tot volwassenen de levensreddende handelingen.
Bij de opleiding en het Oranje Kruis diploma Eerste Hulp zit dus ook een deel van de opleiding Eerste Hulp aan kinderen/ kinderEHBO inbegrepen (alleen de levensreddende zaken).
Tevens leer je alle beginselen van de EHBO.
Het zijn 2 volle lesdagen en de derde dag gaan we in de ochtend de praktijk verder inoefenen met de lotusslachtoffers ter voorbereiding op het EHBO-examen.
Op de derde cursusmiddag volgt het Examen Eerste Hulp welke wordt afgenomen door een onafhankelijk examenteam van Het Oranje Kruis.

Wil je liever alleen de levensreddende handelingen leren?

Dan is de deelopleiding LRH iets voor jou.
De korte cursus Levensreddend handelen leert jou om snel en effectief op te treden bij een levensbedreigende situatie.
Tijdens de opleiding ga je aan de slag met levensreddende handelingen, reanimatie en toepassing van de AED (defibrillator).
Deze opleiding is geschikt voor iedereen die wil leren handelen in levensbedreigende situaties.
Je kunt de basismodule levensreddend handelen met een certificaat (1 dag) of met diploma (2 dagen) behalen.

Onderwerpen cursus Levensreddend handelen:

-letten op gevaar en zorgen voor professionele hulp
-snel op zij draaien
-noodvervoersgreep van Rautek
-stabiele zijligging
-reanimatie volwassenen (gehele protocol: benaderen, aanschudden, 112 bellen + AED halen, van buik naar rug draaien, ademhaling controleren, reanimatie)
-reanimatie baby (alleen reanimatie)
-druk op de wond bij hevig bloedverlies
-mogelijk wervelletsel o Letsels/ziekten ademhaling
-letsels/ziekten circulatie o Letsels/ziekten bewustzijn

Veel gestelde vragen

Vragen over opleidingen

Ik heb een klacht over een cursus, wat kan ik doen?

Ben je ergens niet tevreden over, dan horen we dat graag. Stuur een email naar info@ambuwerk.nl o.v.v. klacht. We houden we je op de hoogte van de voortgang. Wij streven ernaar om binnen 48u contact met u op te nemen.

Hoe kan ik met meerdere mensen een opleiding volgen?
Je kan ook samen met anderen tegelijk een opleiding volgen. Schrijf je los in o.v.v. de naam van degene met wie je samen wilt en wij regelen de rest. U kunt ook makkelijk een groepsaanmelding maken.
Hoe kan ik mij afmelden/annuleren voor een opleiding?

Op al onze opleidingen zijn onze Algemene Voorwaarden van toepassing. Dit geldt voor aanmeldingen, annuleringen, ziekmeldingen en verplaatsingen etc.

Hoe weet ik of de opleiding niet te moeilijk is voor mij?

Voor onze opleidingen heb je geen vooropleiding nodig. Iedereen kan zich aanmelden. Zijn er zaken waar wij tijdens/voor de les rekening mee moeten houden zoals gezondheidsproblemen/leerproblemen dan verzoeken wij u dit vooraf kenbaar te maken door dit te vermelden bij uw aanmelding of ruim van te voren (4 weken vooraf) een e-mail te sturen naar info@ambuwerk.nl

Kan ik met een groep een opleiding volgen op een locatie naar keuze?

Beschik je over een degelijke ruimte en wil je graag een EHBO-cursus volgen met een eigen groep? AmbuWerk Nederland geeft opleidingen op locaties door heel Nederland. De ruimte moet wel voldoen aan bepaalde eisen, neem contact met ons op voor meer informatie.

EHBO, kinderEHBO of BHV nodig voor werk?
Volg je een opleiding voor je werk, dan kan het zijn dat jouw werkgever eisen stelt aan het certificaat of diploma. Bij AmbuWerk Nederland werken we altijd met geregistreerde certificaten en diploma’s van Het Oranje Kruis of NIBHV . Bij ons zit u dus altijd goed.
Heeft AmbuWerk Nederland opleidingen die voldoen aan de wet IKK

Je bent bij AmbuWerk Nederland aan het juiste adres! Wij beiden de cursus Eerste Hulp Aan Kinderen aan die voldoen aan de gestelde eisen van de wet IKK. U ontvangt een geregistreerd certificaat Eerste Hulp Aan Kinderen volgens richtlijnen van Het Oranje Kruis na het volgen van een geslaagde cursusdag! Het geregistreerde certificaat Eerste Hulp Aan Kinderen van Het Oranje Kruis wordt door ons na ca. 2 weken per post naar u verstuurd.

Wat houdt een incompany opleiding in?

Een incompany opleiding is een opleiding die je op een eigen locatie naar wens en op maat kunt volgen. Het is een groepscursus die je kunt volgen met je familie, collega's, een club of met je familie. De incompany cursus kan bijvoorbeeld gegeven worden op elke geschikte locatie zoals een kantoor, in een praktijk of zelfs bij u thuis. Er mogen 1 tot 14 cursisten deelnemen. Je betaalt een eenmalig vast tarief per persoon. Op al onze cursussen zijn onze Algemene Voorwaarden en privacyregeling van toepassing. Meer informatie over de mogelijkheden van onze incompany cursussen? Neem contact met ons op en wij helpen u graag verder.

Is BHV verplicht?

Ja dat is verplicht. Volgens de Arbowet (https://wetten.overheid.nl/BWBR0010346/2017-07-01#Hoofdstuk3_Paragraaf_5) moet elk bedrijf en elke instelling of school bedrijfshulpverlening regelen en zorgen voor één of meerdere opgeleide bedrijfshulpverleners. Heeft u een eenmanszaak en u werkt echt alleen dan is BHV niet verplicht. Maar let hierbij wel op! Bent u ZZP-er en komen er leveranciers of klanten bij u over de vloer en/of maakt u gebruik van vakantiehulpen dan is BHV wel verplicht. Een goede BHV-organisatie voorkomt/beperkt en bestrijdt schade en letsel op de werkvloer bij incidenten. Nog geen BHV’er? Volg dan nu onze opleiding Bedrijfshulpverlening.

Hoeveel BHV'ers heb ik nodig?

In de ArboWet (https://wetten.overheid.nl/BWBR0010346/2017-07-01#Hoofdstuk3_Paragraaf_5) is opgenomen dat bedrijven verplicht zijn voldoende en doeltreffende maatregelen te nemen als het gaat om bedrijfshulpverlening. Dat kan echter op verschillende manieren. Daarom is het aantal BHV’ers niet wettelijk vastgelegd. Bij het bepalen van het aantal BHV’ers moet rekening gehouden worden met onder andere de grootte van het bedrijf en de risico’s. Zorg er ook voor dat bij wisselende werktijden altijd voldoende BHV’ers aanwezig zijn. Een goed handvat voor het bepalen van het aantal BHV’ers is uw RI&E. Ieder bedrijf met personeel is verplicht een Risico-Inventarisatie en Evaluatie te hebben. Voor vragen en advies zijn wij bereikbaar.

Hoe vaak moet een BHV'er op herhaling?

In de Arbowet staat dat een BHV’er deskundig voldoende geoefend moet zijn. Dit betekent dat de kennis ten alle tijden op niveau moet zijn. Het Nederlands Instituut Bedrijfshulpverlening NIBHV stelt als eis dat er jaarlijks een herhalingsles gevolgd wordt. AmbuWerk Nederland verzorgt de BHV opleidingen altijd gecertificeerd en volgens de richtlijnen en eindtermen van het NIBHV. De BHV certificaten, diploma’s en/of pasjes hebben een geldigheid van één jaar.

Wat is het verschil tussen een EHBO opleiding van het Rode Kruis of Het Oranje Kruis?

AmbuWerk Nederland heeft standaard gekozen voor onafhankelijke toetsing om de kwaliteit te waarborgen. Waarom? Het Rode Kruis en het Oranje Kruis zijn beide certificerende instellingen. Ook worden beide diploma’s erkend door de rijksoverheid. Het grote verschil zit echter in de manier van examineren. Het Oranje Kruis examen wordt op de laatste lesdag afgenomen door een externe examencommissie die de geleerde stof door middel van een praktijkexamen toetst. Bij de EHBOopleiding van het Rode Kruis worden gedurende de lesdagen de verschillende competenties getoetst door de docent van de cursus. AmbuWerk Nederland kiest standaard voor om onafhankelijk te laten toetsen. Alle opleidingen zijn standaard volgens de richtlijnen van Het Oranje Kruisverzorgd. Heeft u andere wensen? Laat ons dit weten, wij maken voor groepsaanmeldingen uitzonderingen. Meer informatie kunt u hier opvragen.

Hoe vaak moet ik een herhalingsles volgen?

Het EHBO-diploma is na het behalen van het examen twee jaar geldig, mits aan de jaarlijkse herhalingseisen wordt voldaan. Om het diploma niet te laten verlopen moet je ervoor zorgen dat je competent verklaard wordt tijdens de EHBOherhalingen. Wij zorgen ervoor dat onze cursisten competent blijven door ze 1x keer per jaar een dag bij te scholen. AmbuWerk Nederland verzorgd alle herhalingslessen.

Wat is het verschil tussen Eerste Hulp aan kinderen/kinderEHBO en Eerste Hulp EHBO?

De opleiding kinderEHBO is een 1-daagse cursus gericht op veel voorkomende ongevallen bij baby’s en kinderen. Je kunt hierbij denken aan reanimatie baby, peuter, kleuter (leeftijd 0-8 jaar) en verslikken/verslikking, koortsstuipen, val van hoogte, voorwerp in neus etc. Het zijn ruim 25 onderwerpen die behandeld worden. Het cursusboekje wordt 2 weken voor aanvang toegestuurd om alvast te bestuderen/leren. Zo kunnen we de cursusdag gebruiken om de tijd te nemen om alles te behandelen. Onze opleiding voldoet tevens aan de IKK-eisen en kun je vergoedt krijgen in de aanvullend zorgverzekering, informeer hiervoor bij jouw zorgverzekeraar. De cursisten die kiezen voor een 3-daagse EHBOopleiding hebben drie dagen les en behandelen daarbij voor alle leeftijdscategorieën van baby tot volwassenen de levensreddende handelingen. Bij de opleiding en het Oranje Kruis diploma Eerste Hulp zit dus ook de Eerste Hulp aan kinderen/ kinderEHBO inbegrepen (levensreddende zaken). Tevens leer je alle beginselen van de EHBO. Het zijn 2 volle lesdagen en de derde dag gaan we in de ochtend de praktijk verder inoefenen met de lotusslachtoffers. Op de derde cursusmiddag volgt het Examen Eerste Hulp welke wordt afgenomen door een onafhankelijk examenteam van Het Oranje Kruis. De opleidingen kunt u hier vinden.

Waarom zou ik een EHBO-cursus volgen?

Tijdens onze moderne volledige 3-daagse basisopleiding EHBO incl. reanimatie/AED, kinderEHBO en verbandtechniek van AmbuWerk Nederland wordt vooral aandacht geschonken aan kennis, handelen en zelfvertrouwen. Een intensieve en frisse cursus EHBO waarbij elke cursist na het volgen van de cursus adequaat op diverse situaties kan reageren en vol zelfvertrouwen aan de slag kan. U ontvangt de eerste cursusdag het cursusboek Eerste Hulp. Wij vragen u tijdens de duur van de cursus de stof die wij u tijdens de cursusdag bijbrengen eigen te maken in de tussenliggende dagen. Met de juiste EHBO-kennis kun je het verschil maken tussen leven en dood. Tijdens de EHBOopleiding leer je precies wat je moet doen of juist niet moet doen in het geval van nood. EHBO, je moet het wel kunnen! Wordt een (kinder)EHBOopleiding vergoed door mijn zorgverzekeraar? EHBOopleidingen worden door verschillende zorgverzekeraars geheel of deels vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering. Bekijk altijd even de polisvoorwaarden van jouw eigen zorgverzekeraar om te zien wat en wanneer er precies vergoeding wordt gegeven.

Onze opleidingen vind u hier.

Vragen over certificering

Welk certificaat of diploma behaal ik na het volgen van een 3-daagse opleiding EHBO?
Na het volledig afronden van de volledige 3-daagse opleiding EHBO (incl kinderEHBO Reanimatie/AED) ontvangt je na het behalen van het examen een officieel geregistreerd diploma Eerste Hulp. Dit diploma wordt uitgegeven en erkend vanuit het Oranje Kruis en heeft een geldigheid van 2 jaar mist aan de jaarlijkse herhalingseis is voldaan.
Welk certificaat of diploma behaal ik na het volgen van een 1-daagse opleiding kinderEHBO?
Na het volledig afronden van de 1-daagse opleiding kinderEHBO (incl Reanimatie/AED) ontvangt je na het volgen van de opleidingsdag een officieel geregistreerd certificaat Eerste Hulp Aan Kinderen. Dit certificaat wordt uitgegeven en erkend vanuit het Oranje Kruis en heeft een geldigheid van 2 jaar mist aan de jaarlijkse herhalingseis is voldaan. Deze opleiding/certificaat is IKK-waardig.
Welk certificaat of diploma behaal ik na het volgen van een 2-daagse opleiding BHV?
Na het volledig afronden van de 2-daagse opleiding BHV, bedrijfshulpverlening ontvangt je na het behalen van de toets/examen een officieel geregistreerd diploma bedrijfshulpverlener. Dit diploma wordt uitgegeven en erkend vanuit het NIBHV en heeft een geldigheid van 1 jaar. Er dient elk jaar een herhalingsopleiding van 1 dag gevolgd te worden.
Waarom moet je kiezen voor een opleiding inclusief het geregistreerd certificaat Eerste Hulp Aan Kinderen van Het Oranje Kruis?
Bij AmbuWerk Nederland werken we ALTIJD gecertificeerd. Gastouders, pedagogische medewerkers en kraamverzorgenden hebben namelijk een wettelijk erkend certificaat nodig. Volg onze 1-daagse opleiding kinderEHBO en wij zorgen voor een geregistreerd certificaat kinderEHBO dat volledig IKK-waardig is. Bij ons zit u dus altijd goed!
Hoe en wanneer word ik geïnformeerd over het verlopen van mijn certificaat/diploma?
U dient zich jaarlijks aan de herhalingseisen te voldoen. U volgt dus elk jaar rond dezelfde periode een herhaling. Wij versturen elk jaar ruim voordat u uw herhaling dient te doen een herinneringsoproep. U heeft dan nog ruime keuze om een dag te plannen. Heeft u dus zich niet tijdig aangemeld voor een herhaling dan krijgt u ook van ons een herinneringsoproep. Deze oproep wordt verstuurd naar het e-mailadres wat bij ons bekend is.
Ik ben mijn pasje/diploma kwijt, wat nu?
Mocht u uw pasje, diploma of certificaat kwijt zijn geraakt dan kunt u bij ons een nieuw exemplaar aanvragen. Wij brengen de kostprijs voor het duplicaat in rekening. U kunt per e-mail een duplicaat aanvragen en wij zullen het duplicaat bij de desbetreffende instantie voor u gaan aanvragen en naar u opsturen. Kosten vanaf € 14,95 p/st excl btw.

Vragen over betalingen / financien

Hoe betaal ik de opleiding?

Tenzij schriftelijk anders is overeengekomen, dient de betaling van facturen binnen 14 dagen na factuurdatum plaats te vinden. Je kunt bij aanmelding per iDeal betalen of per factuur. Alle cursisten ontvangen 2 weken voor aanvang van de cursus de factuur en de uitnodiging voor de cursus. Als de factuur niet per iDeal betaald is dan dien je binnen 14 dagen en voor aanvang van de cursus de factuur te voldoen. Bij gebreke is de betreffende cursist(en) niet gerechtigd is/zijn aan de opleiding deel te nemen. Dit ontslaat Opdrachtgever echter niet van de verplichting tot betaling van de volledige cursusprijs, vermeerderd met bijkomende kosten. Voor alle voorwaarden zie onze Algemene Voorwaarden

Hoe declareer ik als particulier de opleiding EHBO/kinderEHBO bij mijn verzekeraar?
Ontvang je een vergoeding van je zorgverzekeraar voor een opleiding EHBO of kinderEHBO, dan kun je je aanmelden bij AmbuWerk Nederland. Informeer eerst op de website van je eigen verzekering hoe je de cursus/opleiding moet declareren. In de meeste gevallen is het inzenden van onze factuur aan de zorgverzekering voldoende. De factuur en uitnodiging van AmbuWerk Nederland ontvangt u 2 weken voor aanvang van de door u geboekte opleiding.
Vergoeding van de zorgverzekering met als eis een geregistreerd certificaat of diploma?
Sommige verzekeringsmaatschappijen vergoeden alleen een opleiding inclusief een certificaat of diploma van Het Oranje Kruis. Vraag dit na bij uw aanvullende zorgverzekering wat de voorwaarden zijn. Bij AmbuWerk Nederland werken we altijd met geregistreerde certificaten en diploma’s . Bij ons zit u dus altijd goed.
Wanneer worden mijn producten geleverd?
Alle bestelde producten worden in principe binnen 3-5 werkdagen geleverd.

Vragen over producten

EHBOkoffer en EHBO-spullen

Heb je al een EHBO of BHV-koffer? Check dan regelmatig of alles op orde is. Iets wat vaak vergeten wordt. Wij bieden ook complete EHBO- en BHV-koffers met van alles wat er nodig is voor de kleine ongelukjes voor in en om het huis of voor het bedrijfsleven. De steriele producten zijn gesteriliseerd en bestemd voor éénmalig gebruik. Tegen de volle zon beschermen en droog bewaren is belangrijk. Voor producten verwijzen wij u naar ons webshop. Voor vragen zijn wij bereikbaar.

Vragen over deze website

Kan ik een recensie achter laten?

Heb je een opleiding via AmbuWerk Nederland gevolgd, en wil je graag laten weten hoe je de opleiding hebt ervaren? Dan kan je een recensie achterlaten. 

Gebruik deze link voor een Google review.

Gebruik deze link voor een Facebook review.
 
Waarom een ​​Google of Facebook review?
 
Mensen zijn steeds vaker online aan het zoeken naar beoordelingen over de meest uiteen lopende zaken voordat ze een keuze maken.
Met deze beoordelingen hopen wij toekomstige klanten te laten zien dat AmbuWerk Nederland de beste keuze is om hun (kinder)EHBO of BHV opleiding te behalen.
Wij waarderen het zeer als u ons daarbij zou willen helpen!
 
Een Google of Facebook-review schrijven is heel makkelijk.
 
U kunt op de bovenstaande links klikken, waarna u rechtstreeks verwezen wordt naar onze pagina voor onze Google of Facebook-beoordeling.
Vermeld vervolgens uw recensie en klik op de sterren om ons een beoordeling te geven.
Hopelijk kunt u ons een 5-sterrenbeoordeling geven!
 
Hoe meer beoordelingen we ontvangen hoe meer mensen wij net als u kunnen verwelkomen bij AmbuWerk Nederland.

Waar staan de Algemene Voorwaarden en privacyregeling van AmbuWerk Nederland?
Onderaan elke pagina van deze website vind je de link naar de Algemene Voorwaarden en privacyregeling van AmbuWerk Nederland
Ik heb geen email met inschrijfbevestiging ontvangen van mijn opleiding, wat nu?

Het kan soms gebeuren dat je geen e-mail met de inschrijfbevestiging hebt ontvangen. Dit kan komen doordat de mail van AmbuWerk Nederland wordt aangemerkt als spam. Het probleem ligt aan een spamfilter op je computer of aan de spamfilter op de computers van je provider. Controleer je spambox dus goed en zet AmbuWerk Nederland (info@ambuwerk.nl) in je contacten.

Ik heb een kortingscode, hoe kan ik die gebruiken?
Heb jij een kortingscode ontvangen? Gebruik dan de kortingscode bij jouw online aanmelding en de korting wordt meteen verrekend.

Vragen die niet hierboven passen ;-)

Aansprakelijkheidsverzekering
Het Oranje Kruis heeft een aansprakelijkheidsverzekering afgesloten voor al haar diplomahouders en certificaathouders. Deze verzekering is geldig in iedere situatie, waarbij de persoon (in bezit van een geldig diploma of certificaat) op vrijwillige basis Eerste Hulp verleent. Een hulpverlener is met deze verzekering verzekerd tegen sancties die volgen uit het foutief handelen van de hulpverlener met gevolgen voor het slachtoffer. Evenals materiële schade die is toegebracht tijdens het verlenen van hulp.
Kan er rekening gehouden worden met mijn dieetwensen?
Tijdens onze dagcursussen wordt tussen de middag een lunchbuffet voor u verzorgd. Heeft u speciale dieetwensen of bent u bijvoorbeeld vegetariër, geef dit dan aan in het opmerkingenveld bij uw aanmelding. Bij het tijdig aangeven van uw dieetwensen kunnen wij hier rekening mee houden en voor een eventueel alternatief zorgen.
Mocht uw vraag er niet tussen staan of is er iets toch niet geheel duidelijk neem dan gerust contact met ons op, u kunt ons bellen of een bericht sturen.