Your Cart

Bel ons op 070 319 42 34

Wij zijn uw partner voor alle EHBO, KinderEHBO en BHV-cursussen!

FAQ

Waarom AmbuWerk Nederland?

Bent u op zoek naar een moderne, dynamische en flexibele partner voor het verzorgen van uw kinderEHBO, EHBO- of BHV-cursussen?
Bent u op zoek naar een enthousiast team dat u qua organisatie en instructieteam veel te bieden heeft en maatwerk levert?
Maak dan eens kennis met het team van AmbuWerk Nederland. Wij specialiseren ons in het bieden van full-service mogelijkheden en zijn uw organisatie graag van dienst.

Welke EHBO opleiding is geschikt voor mij?

De 1-daagse cursus kinderEHBO is een 1-daagse cursus gericht op veel voorkomende ongevallen bij baby’s en kinderen.
Deze cursus is geschikt voor professionals in de kinderopvang, gasouders etc. maar ook als particulier (ouders, oppas, grootouders etc.) bent u van harte welkom!
U kunt hierbij denken aan onderwerpen zoals reanimatie baby, peuter, kleuter (alles voor de leeftijd 0-8 jaar) en verslikken/verslikking, koortsstuipen, val van hoogte, voorwerp in neus etc.
Het zijn ruim 25 onderwerpen die behandeld worden. Het betreft een volledige cursus.
Het lesboek bij dagcursussen wordt 2 weken voor aanvang toegestuurd om alvast te bestuderen/leren. Zo kunnen we de cursusdag gebruiken om de tijd te nemen om alles te behandelen.
Bij avondcursussen ontvangt u het lesboek de 1e lesavond.
Onze cursus voldoet tevens aan de IKK-eisen.
U kunt als particulier vergoeding krijgen vanuit de aanvullend zorgverzekering, informeer hiervoor bij jouw zorgverzekeraar of klik op deze link.

De deelnemers die kiezen voor een 3-daagse complete EHBO-cursus hebben drie dagen les en behandelen daarbij voor alle leeftijdscategorieën van baby tot volwassenen alle basis onderwerpen in de EHBO en levensreddende handelingen. Bij deze cursus (en het Oranje Kruis diploma Eerste Hulp) is inbegrepen de module “Reanimatie/AED” en “Stop de bloeding” en de “levensreddend handelen Eerste Hulp aan kinderen/ kinderEHBO”.
U leert dus de gehele basis van de EHBO en kunt zich na behalen van het diploma EHBO-er noemen. Deze cursus voldoet tevens aan de IKK-eisen.
U volgt 2 volle lesdagen en de derde dag gaan we in de ochtend de praktijk verder inoefenen (examentraining) met de lotusslachtoffers ter voorbereiding op het EHBO-examen in de middag
Op de derde cursusmiddag volgt het Examen Eerste Hulp welke wordt afgenomen door een onafhankelijk examenteam van Het Oranje Kruis.

Vragen over cursussen

Bent u ergens niet tevreden over, dan horen we dat graag. U kunt altijd een medewerker op de leslocatie aanspreken. Dan kunnen we meteen een oplossing bieden.
U kunt ook een e-mail sturen naar info@ambuwerk.nl o.v.v. klacht. We houden we u op de hoogte van de voortgang. Wij streven ernaar om binnen 48u contact met u op te nemen.

U kunt ook samen met anderen tegelijk een cursus volgen op onze locatie? Schrijf u los in o.v.v. de naam van degene met wie u samen een opleiding wilt volgen en wij regelen de rest.
U kunt ook makkelijk een zakelijke groepsaanmelding maken. Wilt u bij uzelf op locatie een cursus volgen, wij zijn u graag van dienst. Neemt u contact op via info@ambuwerk.nl of bel 070-3194234

Op al onze opleidingen zijn onze Algemene Voorwaarden van toepassing. Dit geldt voor aanmeldingen, annuleringen, ziekmeldingen en verplaatsingen etc.

Voor onze cursus heeft u geen vooropleiding nodig. Iedereen kan zich aanmelden. Zijn er zaken waar wij tijdens/voor de les rekening mee moeten houden zoals gezondheidsproblemen/leerproblemen dan verzoeken wij u dit vooraf kenbaar te maken door dit te vermelden bij uw aanmelding of ruim van tevoren (4 weken vooraf) een e-mail te sturen naar info@ambuwerk.nl
Wilt u dit liever vooraf bespreken dan vragen wij u contact op te nemen, bel 070-3194234 en wij helpen u graag verder.

Beschikt u over een degelijke ruimte en wilt u graag een cursus  volgen met uw eigen groep? AmbuWerk Nederland geeft cursussen op locaties door heel Nederland.
Wij zijn u graag van dienst en leveren maatwerk en werken branchegericht. Wij bieden full-service mogelijkheden!
De lesruimte moet wel voldoen aan bepaalde eisen, neem contact met ons op voor meer informatie.

Volgt u een cursus voor uw werk of via uw werkgever, dan kan het zijn dat uw werkgever eisen stelt aan het certificaat of diploma.
Bij AmbuWerk Nederland werken we altijd met geregistreerde certificaten en diploma’s van Het Oranje Kruis of NIBHV. Bij ons zit u dus altijd goed.
Voor vragen zijn wij altijd bereikbaar. Neemt u contact op via info@ambuwerk.nl of bel 070-3194234
Heeft u als particulier interesse? Bij AmbuWerk Nederland zijn particulieren welkom bij al onze cursussen.
U kunt als particulier vergoeding krijgen vanuit de aanvullend zorgverzekering, informeer hiervoor bij jouw zorgverzekeraar of kijk hier.

U bent bij AmbuWerk Nederland aan het juiste adres! Wij bieden de cursus Eerste Hulp Aan Kinderen en de cursus complete EHBO aan die voldoen aan de gestelde eisen van de wet IKK.

U ontvangt na het volgen van de basiscursus  kinderEHBO een geregistreerd certificaat Eerste Hulp Aan Kinderen volgens richtlijnen van Het Oranje Kruis na het volgen van een geslaagde cursus!
Het officieel geregistreerde certificaat Eerste Hulp Aan Kinderen van Het Oranje Kruis wordt door ons binnen ca. 2 weken na behalen digitaal naar u verstuurd.

U ontvangt na het volgen van de basiscursus EHBO een geregistreerd cursus  EHBO volgens richtlijnen van Het Oranje Kruis na het volgen van een geslaagde 3-daagse cursus !
Het officieel geregistreerde diploma Eerste Hulp van Het Oranje Kruis wordt door ons binnen ca. 2 weken na behalen examen digitaal naar u verstuurd.

Een incompany cursus  is een cursus die je op een eigen locatie naar wens en op maat kunt volgen. Het is een groepscursus die je kunt volgen met je familie, collega’s, een club of met je familie. De incompany cursus kan bijvoorbeeld gegeven worden op elke geschikte locatie zoals een kantoor, in een praktijk of zelfs bij u thuis. Er mogen 1 tot 14 cursisten deelnemen. Je betaalt een eenmalig vast tarief per persoon. Op al onze cursussen zijn onze Algemene Voorwaarden en privacyregeling van toepassing. Meer informatie over de mogelijkheden van onze incompany cursussen? Neem contact met ons op en wij helpen u graag verder.

Ja dat is verplicht. Volgens de Arbowet (https://wetten.overheid.nl/BWBR0010346/2017-07-01#Hoofdstuk3_Paragraaf_5) moet elk bedrijf en elke instelling of school bedrijfshulpverlening regelen en zorgen voor één of meerdere opgeleide bedrijfshulpverleners. Heeft u een eenmanszaak en u werkt echt alleen dan is BHV niet verplicht. Maar let hierbij wel op! Bent u ZZP-er en komen er leveranciers of klanten bij u over de vloer en/of maakt u gebruik van vakantiehulpen dan is BHV wel verplicht. Een goede BHV-organisatie voorkomt/beperkt en bestrijdt schade en letsel op de werkvloer bij incidenten. Nog geen BHV’er? Volg dan nu onze opleiding Bedrijfshulpverlening.

In de ArboWet (https://wetten.overheid.nl/BWBR0010346/2017-07-01#Hoofdstuk3_Paragraaf_5) is opgenomen dat bedrijven verplicht zijn voldoende en doeltreffende maatregelen te nemen als het gaat om bedrijfshulpverlening. Dat kan echter op verschillende manieren. Daarom is het aantal BHV’ers niet wettelijk vastgelegd. Bij het bepalen van het aantal BHV’ers moet rekening gehouden worden met onder andere de grootte van het bedrijf en de risico’s. Zorg er ook voor dat bij wisselende werktijden altijd voldoende BHV’ers aanwezig zijn. Een goed handvat voor het bepalen van het aantal BHV’ers is uw RI&E. Ieder bedrijf met personeel is verplicht een Risico-Inventarisatie en Evaluatie te hebben. Voor vragen en advies zijn wij bereikbaar.

In de Arbowet staat dat een BHV’er deskundig voldoende geoefend moet zijn. Dit betekent dat de kennis ten alle tijden op niveau moet zijn. Het Nederlands Instituut Bedrijfshulpverlening NIBHV stelt als eis dat er jaarlijks een herhalingsles gevolgd wordt. AmbuWerk Nederland verzorgt de BHV opleidingen altijd gecertificeerd en volgens de richtlijnen en eindtermen van het NIBHV. De BHV certificaten, diploma’s en/of pasjes hebben een geldigheid van één jaar.

AmbuWerk Nederland heeft standaard gekozen voor onafhankelijke toetsing om de kwaliteit te waarborgen. Waarom? Het Rode Kruis en het Oranje Kruis zijn beide certificerende instellingen. Ook worden beide diploma’s erkend door de rijksoverheid. Het grote verschil zit echter in de manier van examineren. Het Oranje Kruis examen wordt op de laatste lesdag afgenomen door een externe examencommissie die de geleerde stof door middel van een praktijkexamen toetst. Bij de EHBO-cursus van het Rode Kruis worden gedurende de lesdagen de verschillende competenties getoetst door de docent van de cursus. AmbuWerk Nederland kiest standaard voor om onafhankelijk te laten toetsen. Alle cursussen zijn standaard volgens de richtlijnen van Het Oranje Kruisverzorgd. Heeft u andere wensen? Laat ons dit weten, wij maken voor groepsaanmeldingen uitzonderingen. Meer informatie kunt u hier opvragen.

Het EHBO-diploma is na het behalen van het examen twee jaar geldig, mits aan de jaarlijkse herhalingseisen wordt voldaan. Om het diploma niet te laten verlopen moet je ervoor zorgen dat je competent verklaard wordt tijdens de EHBOherhalingen. Wij zorgen ervoor dat onze cursisten competent blijven door ze 1x keer per jaar een dag bij te scholen. AmbuWerk Nederland verzorgd alle herhalingslessen.

De cursus kinderEHBO is een 1-daagse cursus gericht op veel voorkomende ongevallen bij baby’s en kinderen. Je kunt hierbij denken aan reanimatie baby, peuter, kleuter (leeftijd 0-8 jaar) en verslikken/verslikking, koortsstuipen, val van hoogte, voorwerp in neus etc. Het zijn ruim 25 onderwerpen die behandeld worden. Het cursusboekje wordt 2 weken voor aanvang toegestuurd om alvast te bestuderen/leren. Zo kunnen we de cursusdag gebruiken om de tijd te nemen om alles te behandelen. Onze cursus  voldoet tevens aan de IKK-eisen en kunt u vergoedt krijgen in de aanvullend zorgverzekering, informeer hiervoor bij jouw zorgverzekeraar. De cursisten die kiezen voor een 3-daagse EHBO-cursus  hebben drie dagen les en behandelen daarbij voor alle leeftijdscategorieën van baby tot volwassenen de levensreddende handelingen. Bij de cursus  en het Oranje Kruis diploma Eerste Hulp zit dus ook de Eerste Hulp aan kinderen/ kinderEHBO inbegrepen (levensreddende zaken). Tevens leer je alle beginselen van de EHBO. Het zijn 2 volle lesdagen en de derde dag gaan we in de ochtend de praktijk verder in oefenen met de lotusslachtoffers. Op de derde cursusmiddag volgt het Examen Eerste Hulp welke wordt afgenomen door een onafhankelijk examenteam van Het Oranje Kruis. De cursussen kunt u hier vinden.

Tijdens onze moderne volledige 3-daagse basisopleiding EHBO incl. reanimatie/AED, kinderEHBO en verbandtechniek van AmbuWerk Nederland wordt vooral aandacht geschonken aan kennis, handelen en zelfvertrouwen. Een intensieve en frisse cursus EHBO waarbij elke cursist na het volgen van de cursus adequaat op diverse situaties kan reageren en vol zelfvertrouwen aan de slag kan. U ontvangt de eerste cursusdag het cursusboek Eerste Hulp. Wij vragen u tijdens de duur van de cursus de stof die wij u tijdens de cursusdag bijbrengen eigen te maken in de tussenliggende dagen. Met de juiste EHBO-kennis kun je het verschil maken tussen leven en dood. Tijdens de EHBOopleiding leer je precies wat je moet doen of juist niet moet doen in het geval van nood. EHBO, je moet het wel kunnen! Wordt een (kinder)EHBOopleiding vergoed door mijn zorgverzekeraar? EHBOopleidingen worden door verschillende zorgverzekeraars geheel of deels vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering. Bekijk altijd even de polisvoorwaarden van jouw eigen zorgverzekeraar om te zien wat en wanneer er precies vergoeding wordt gegeven.

Onze opleidingen vind u hier.

Vragen over certificering

Na het volledig afronden van de volledige 3-daagse opleiding EHBO (incl kinderEHBO Reanimatie/AED) ontvangt je na het behalen van het examen een officieel geregistreerd diploma Eerste Hulp. Dit diploma wordt uitgegeven en erkend vanuit het Oranje Kruis en heeft een geldigheid van 2 jaar mist aan de jaarlijkse herhalingseis is voldaan.

Na het volledig afronden van de 1-daagse opleiding kinderEHBO (incl Reanimatie/AED) ontvangt je na het volgen van de opleidingsdag een officieel geregistreerd certificaat Eerste Hulp Aan Kinderen. Dit certificaat wordt uitgegeven en erkend vanuit het Oranje Kruis en heeft een geldigheid van 2 jaar mist aan de jaarlijkse herhalingseis is voldaan. Deze opleiding/certificaat is IKK-waardig.

Na het volledig afronden van de 2-daagse opleiding BHV, bedrijfshulpverlening ontvangt je na het behalen van de toets/examen een officieel geregistreerd diploma bedrijfshulpverlener. Dit diploma wordt uitgegeven en erkend vanuit het NIBHV en heeft een geldigheid van 1 jaar. Er dient elk jaar een herhalingsopleiding van 1 dag gevolgd te worden.

Bij AmbuWerk Nederland werken we ALTIJD gecertificeerd. Gastouders, pedagogische medewerkers en kraamverzorgenden hebben namelijk een wettelijk erkend certificaat nodig. Volg onze 1-daagse opleiding kinderEHBO en wij zorgen voor een geregistreerd certificaat kinderEHBO dat volledig IKK-waardig is. Bij ons zit u dus altijd goed!

U dient zich jaarlijks aan de herhalingseisen te voldoen. U volgt dus elk jaar rond dezelfde periode een herhaling. Wij versturen elk jaar ruim voordat u uw herhaling dient te doen een herinneringsoproep. U heeft dan nog ruime keuze om een dag te plannen. Heeft u dus zich niet tijdig aangemeld voor een herhaling dan krijgt u ook van ons een herinneringsoproep. Deze oproep wordt verstuurd naar het e-mailadres wat bij ons bekend is.

Mocht u uw pasje, diploma of certificaat kwijt zijn geraakt dan kunt u bij ons een nieuw exemplaar aanvragen. Wij brengen de kostprijs voor het duplicaat in rekening. U kunt per e-mail een duplicaat aanvragen en wij zullen het duplicaat bij de desbetreffende instantie voor u gaan aanvragen en naar u opsturen. Kosten vanaf € 19,95 p/st excl btw.

Vragen over betalingen / financien

Tenzij schriftelijk anders is overeengekomen, dient de betaling van facturen binnen 14 dagen na factuurdatum plaats te vinden. Alle deelnemers ontvangen uiterlijk 2 weken voor aanvang opleiding de factuur. Bij gebreke is de betreffende cursist(en) niet gerechtigd is/zijn aan de opleiding deel te nemen. Dit ontslaat opdrachtgever echter niet van de verplichting tot betaling van de volledige factuur, vermeerderd met bijkomende kosten. Voor alle voorwaarden zie onze Algemene Voorwaarden

Ontvang je een vergoeding van je zorgverzekeraar voor een opleiding EHBO of kinderEHBO, dan kun je je aanmelden bij AmbuWerk Nederland. Informeer eerst op de website van je eigen verzekering hoe je de cursus/opleiding moet declareren. In de meeste gevallen is het inzenden van onze factuur aan de zorgverzekering voldoende. De factuur en uitnodiging van AmbuWerk Nederland ontvangt u 2 weken voor aanvang van de door u geboekte opleiding.

Sommige verzekeringsmaatschappijen vergoeden alleen een opleiding inclusief een certificaat of diploma van Het Oranje Kruis. Vraag dit na bij uw aanvullende zorgverzekering wat de voorwaarden zijn. Bij AmbuWerk Nederland werken we altijd met geregistreerde certificaten en diploma’s . Bij ons zit u dus altijd goed. Meer info over de vergoedingen vind u hier.

Vragen over deze website

Heb je een opleiding via AmbuWerk Nederland gevolgd, en wil je graag laten weten hoe je de opleiding hebt ervaren? Dan kan je een recensie achterlaten. 

Gebruik deze link voor een Google review.

Gebruik deze link voor een Facebook review.
 
Waarom een ​​Google of Facebook review?
 
Mensen zijn steeds vaker online aan het zoeken naar beoordelingen over de meest uiteen lopende zaken voordat ze een keuze maken.
Met deze beoordelingen hopen wij toekomstige klanten te laten zien dat AmbuWerk Nederland de beste keuze is om hun (kinder)EHBO of BHV opleiding te behalen.
Wij waarderen het zeer als u ons daarbij zou willen helpen!
 
Een Google of Facebook-review schrijven is heel makkelijk.
 
U kunt op de bovenstaande links klikken, waarna u rechtstreeks verwezen wordt naar onze pagina voor onze Google of Facebook-beoordeling.
Vermeld vervolgens uw recensie en klik op de sterren om ons een beoordeling te geven.
Hopelijk kunt u ons een 5-sterrenbeoordeling geven!
 
Hoe meer beoordelingen we ontvangen hoe meer mensen wij net als u kunnen verwelkomen bij AmbuWerk Nederland.

Onderaan elke pagina van deze website vind je de link naar de Algemene Voorwaarden en privacyregeling van AmbuWerk Nederland

Het kan soms gebeuren dat u geen e-mail met de inschrijfbevestiging heeft ontvangen. Dit kan komen doordat de mail van AmbuWerk Nederland wordt aangemerkt als spam. Het probleem ligt aan een spamfilter op uw computer of aan de spamfilter op de computers van uw provider. Controleer uw spambox dus goed en zet AmbuWerk Nederland (info@ambuwerk.nl) in uw contacten.

Overige vragen

Het Oranje Kruis heeft een aansprakelijkheidsverzekering afgesloten voor al haar diplomahouders en certificaathouders. Deze verzekering is geldig in iedere situatie, waarbij de persoon (in bezit van een geldig diploma of certificaat) op vrijwillige basis Eerste Hulp verleent. Een hulpverlener is met deze verzekering verzekerd tegen sancties die volgen uit het foutief handelen van de hulpverlener met gevolgen voor het slachtoffer. Evenals materiële schade die is toegebracht tijdens het verlenen van hulp.

Tijdens onze dagcursussen wordt tussen de middag een lunchbuffet voor u verzorgd. Heeft u speciale dieetwensen of bent u bijvoorbeeld vegetariër, geef dit dan aan in het opmerkingenveld bij uw aanmelding. Bij het tijdig aangeven van uw dieetwensen kunnen wij hier rekening mee houden en voor een eventueel alternatief zorgen.

Mocht uw vraag er niet tussen staan of is er iets toch niet geheel duidelijk neem dan gerust contact met ons op, u kunt ons bellen of een bericht sturen.

Altijd volledig verzorgt op onze leslocatie

GRATIS koffie, thee en lunch bij dagcursussen

Drie locaties in Nederland

Den Haag, Rotterdam, Amsterdam

Gratis voor de deur parkeren

Makkelijk bereikbaar via de A4, A12 en A13