Skip to main content

Veel gestelde vragen

Waarom kiezen voor AmbuWerk Nederland voor uw (kinder) EHBO, EHBO- of BHV-cursussen?

Bent u op zoek naar een moderne, dynamische en flexibele partner voor het verzorgen van uw kinder EHBO, EHBO- of BHV cursussen? AmbuWerk Nederland is de NIBHV keurmerk opleider uit uw regio. Bent u op zoek naar een enthousiast team, dat u qua organisatie en instructieteam veel te bieden heeft en maatwerk levert? Maak dan eens kennis met het team van AmbuWerk Nederland. Bij AmbuWerk Nederland behaalt u standaard een landelijk geregistreerd certificaat of diploma door Het Oranje Kruis of NIBHV. Ook het vervaardigen van een eigen certificaat behoort tot de mogelijkheden. Een groot deel van onze cursussen wordt vergoed door verschillende verzekeraars. Neem contact op met een van de medewerkers van AmbuWerk Nederland en wij helpen u graag verder.

Waarom kiezen voor NIBHV keurmerk opleider AmbuWerk Nederland voor uw BHV-cursussen?

AmbuWerk Nederland is een keurmerkopleider van het NIBHV. Het keurmerk is een garantie voor cursisten en organisaties dat zij bij AmbuWerk Nederland terecht kunnen voor kwalitatief hoogwaardige veiligheidscursussen volgens richtlijnen van het NIBHV. Het keurmerk wordt alleen toegekend aan opleiders die voldoen aan de kwaliteitseisen van het NIBHV. Deze kwaliteitseisen hebben onder andere betrekking op de voorbereiding en inhoud van de lessen, de kwaliteit van de docenten, veilig werken en de faciliteiten waarin de opleidingen worden gegeven. Door te kiezen voor keurmerkopleider NIBHV AmbuWerk Nederland, weet u zeker dat u met een kwalitatief hoogwaardige BHV-opleider werkt.

Hoe kan je in Nederland een EHBO diploma halen?

Om een EHBO-diploma in Nederland te behalen, volgt u over het algemeen een cursus bij een erkende EHBO-organisatie zoals AmbuWerk Nederland.

Is de kinder EHBO cursus van AmbuWerk Nederland geschikt voor mij?

De cursus kinder EHBO van AmbuWerk Nederland is een 1-daagse cursus gericht op veel voorkomende ongevallen bij baby’s, kleuters en kinderen van 0-8 jr. (Vanaf 8 jr. adviseren wij de 3-daagse cursus EHBO.) Het betreft een volledige cursus volgens richtlijnen van Het Oranje Kruis.
Deze cursus is geschikt voor professionals in de kinderopvang, gastouders etc. maar ook als particulier (ouders, oppas, grootouders etc.) bent u van harte welkom! U kunt hierbij denken aan onderwerpen zoals reanimatie baby, peuter, kleuter (alles voor de leeftijd 0-8 jaar) en verslikken/verslikking, koortsstuipen, val van hoogte, voorwerp in neus etc. U kunt als particulier vergoeding krijgen vanuit de aanvullend zorgverzekering, informeer hiervoor bij uw zorgverzekeraar of klik op deze link. Neem contact op met een van de medewerkers van AmbuWerk Nederland en wij helpen u graag verder.

Is een EHBO-cursus van AmbuWerk Nederland geschikt voor mij?

De deelnemers die kiezen voor een 3-daagse complete EHBO-cursus van AmbuWerk Nederland hebben drie dagen les volgens richtlijnen van Het Oranje Kruis. Tijdens deze cursus (incl. het Oranje Kruis diploma Eerste Hulp) is inbegrepen de module “Reanimatie/AED”, “Stop de bloeding” en de “levensreddend handelen Eerste Hulp aan kinderen/ kinderEHBO”. U leert dus de gehele basis van de EHBO en kunt zich na behalen van het diploma EHBO-er noemen. Deze cursus voldoet tevens aan de IKK-eisen. Neem contact op met een van de medewerkers van AmbuWerk Nederland en wij helpen u graag verder.

Hoe lang is een EHBO diploma geldig?

In Nederland is een EHBO-diploma doorgaans geldig voor een periode van twee jaar. Na deze periode moet u een herhalingscursus EHBO volgen om uw kennis en vaardigheden up-to-date te houden en uw diploma te vernieuwen. Tijdens de herhalingscursus leert u nieuwe technieken en oefent u bestaande vaardigheden om ervoor te zorgen, dat u goed voorbereid blijft om eerste hulp te verlenen in noodgevallen.

Hoe vaak moet ik een herhalingsles kinderEHBO of EHBO volgen?

Het kinderEHBO certificaat en het EHBO-diploma van AmbuWerk Nederland zijn na het behalen twee jaar geldig, mits aan de jaarlijkse herhalingseisen/bijscholing wordt voldaan. Om het certificaat/diploma volgens richtlijnen van Het Oranje Kruis niet te laten verlopen, moet u ervoor zorgen, dat u jaarlijks competent blijft. Wij zorgen ervoor, dat onze cursisten competent blijven door ze 1x keer per jaar een dag bij te scholen. AmbuWerk Nederland verzorgt alle herhalingslessen. Heeft u zich niet zelf op tijd aangemeld dan ontvangt u een geautomatiseerde herinneringsoproep naar het e-mailadres wat bij ons bekend is. Neem contact op met een van de medewerkers van AmbuWerk Nederland en wij helpen u graag verder.

Heeft u een klacht?

Bent u ergens niet tevreden over, dan horen we dat graag. U kunt altijd een medewerker op de leslocatie aanspreken. Dan kunnen we meteen een oplossing bieden. Neem contact op met een van de medewerkers van AmbuWerk Nederland en wij helpen u graag verder. We houden u op de hoogte van de voortgang. Wij streven ernaar om binnen 48 uur contact met u op te nemen.

Ik wil met meerdere mensen/groep een cursus volgen bij AmbuWerk Nederland. Kan dat?

U kunt samen met anderen/groep een cursus volgen op uw locatie. Dat noemen wij incompany cursussen. U volgt met uw bedrijf of vereniging een cursus op maat op uw locatie waarbij wij rekening houden met de risico’s binnen uw bedrijf. Deze cursussen zijn interactief met veel ruimte voor vragen en handelen. Wij geven u het vertrouwen in handelen en maatwerk is gegarandeerd! Wilt u bij op uw locatie een cursus laten verzorgen en wilt u zelf data kiezen? Wij zijn u graag van dienst. Neem contact op met een van de medewerkers van AmbuWerk Nederland en wij helpen u graag verder. U kunt ook via www.ambuwerk.nl makkelijk een zakelijke groepsaanmelding maken voor kleinere groepen in onze vaste cursusagenda op onze locatie.

Wat houdt een incompany cursus van AmbuWerk Nederland in?

Een incompany cursus kinderEHBO, EHBO of BHV bedrijfshulpverlening van AmbuWerk Nederland is een cursus, die u op een eigen locatie naar wens en op maat kunt volgen. Een incompany cursus kan bijvoorbeeld worden verzorgd op elke geschikte locatie zoals een kantoor, in een praktijk of zelfs bij u thuis. Meer informatie over de mogelijkheden van onze incompany cursussen? Neem contact op met een van de medewerkers van AmbuWerk Nederland en wij helpen u graag verder.

Is BHV verplicht?

Ja dat is verplicht. Volgens de Arbowet moet elk bedrijf en elke instelling of school bedrijfshulpverlening regelen en zorgen voor één of meerdere opgeleide bedrijfshulpverleners. Heeft u een eenmanszaak en u werkt echt alleen dan is BHV niet verplicht. Maar let hierbij wel op! Bent u ZZP’er en komen er leveranciers of klanten bij u over de vloer en/of maakt u gebruik van vakantiehulpen dan is BHV wel verplicht. Een goede BHV-organisatie voorkomt/beperkt en bestrijdt schade en letsel op de werkvloer bij incidenten. Nog geen BHV’er? Zie www.ambuwerk.nl voor onze cursus mogelijkheden. Wilt u liever op uw eigen locatie een cursus laten verzorgen? Neem voor advies contact op met een van de medewerkers van AmbuWerk Nederland en wij helpen u graag verder.

Hoeveel BHV’ers heb ik nodig?

In de ArboWet is opgenomen, dat bedrijven verplicht zijn voldoende en doeltreffende maatregelen te nemen als het gaat om bedrijfshulpverlening. Dat kan echter op verschillende manieren. Daarom is het aantal BHV’ers niet wettelijk vastgelegd. Bij het bepalen van het aantal BHV’ers moet rekening gehouden worden met onder andere de grootte van het bedrijf en de risico’s. Zorg er ook voor, dat bij wisselende werktijden altijd voldoende BHV’ers aanwezig zijn. Een goed handvat voor het bepalen van het aantal BHV’ers is uw RI&E. Ieder bedrijf met personeel is verplicht een Risico-Inventarisatie en Evaluatie te hebben. Neem voor advies contact op met een van de medewerkers van AmbuWerk Nederland en wij helpen u graag verder.

Hoe vaak moet een BHV’er op herhaling?

In de Arbowet staat dat een BHV’er deskundig voldoende geoefend moet zijn. Dit betekent dat de kennis ten alle tijden op niveau moet zijn. Het Nederlands Instituut Bedrijfshulpverlening NIBHV stelt als eis, dat er jaarlijks een herhalingsles gevolgd wordt. AmbuWerk Nederland verzorgt de BHV opleidingen altijd gecertificeerd en volgens de richtlijnen en eindtermen van het NIBHV. De BHV certificaten, diploma’s en/of pasjes hebben een geldigheid van één jaar. Wij bieden de service, dat wij u jaarlijks helpen herinneren voor het volgen van een BHV herhaling.

Welk diploma behaal ik na het volgen van een 3-daagse cursus EHBO Het Oranje Kruis?

Na het volledig afronden van de volledige 3-daagse cursus EHBO (incl. kinderEHBO Reanimatie/AED en Stop de bloeding) ontvangt u na het behalen van het examen een officieel geregistreerd diploma Eerste Hulp via AmbuWerk Nederland. Dit diploma wordt uitgegeven door Het Oranje Kruis en heeft een geldigheid van 2 jaar mist aan de jaarlijkse herhalingseis wordt voldaan. Dit diploma wordt geaccepteerd voor de IKK.

Welk certificaat behaal ik na het volgen van een 1-daagse opleiding kinderEHBO Het Oranje Kruis?

Na het volledig afronden van de 1-daagse cursus kinderEHBO (incl. Reanimatie/AED) ontvangt u een officieel geregistreerd certificaat Eerste Hulp Aan Kinderen via AmbuWerk Nederland. Dit certificaat wordt uitgegeven door Het Oranje Kruis en heeft een geldigheid van 2 jaar mist aan de jaarlijkse herhalingseis is voldaan. Dit certificaat wordt geaccepteerd voor de IKK.

Welk certificaat behaal ik na het volgen van een 2-daags BHV-cursus NIBHV?

Na het volledig afronden van de 2-daagse opleiding BHV/ bedrijfshulpverlening ontvangt u na het behalen van de toets/examen een officieel geregistreerd certificaat bedrijfshulpverlener via AmbuWerk Nederland. Dit diploma wordt uitgegeven en erkend vanuit het NIBHV en heeft een geldigheid van 1 jaar. Er dient elk jaar een herhalingsopleiding van 1 dag gevolgd te worden. AmbuWerk helpt u jaarlijks herinneren voor het volgen van een BHV herhalingsles/bijscholing.

Ik heb elders een niet gecertificeerd certificaat behaald, maar heb een geregistreerd Oranje kruis certificaat/diploma nodig, wat nu?

Neem contact op met een van de medewerkers van AmbuWerk Nederland en wij helpen u graag verder.

Hoe en wanneer word ik geïnformeerd over herhalingen en het verlopen van mijn certificaat/diploma?

U dient zich jaarlijks aan de herhalingseisen te voldoen. U volgt dus elk jaar rond dezelfde periode een herhaling. Wij versturen elk jaar ruim voordat u uw herhaling dient te volgen een herinneringsoproep per e-mail. U heeft dan nog ruime keuze om een dag te plannen. Heeft u dus zich niet tijdig aangemeld voor een herhaling dan krijgt u ook van ons een herinneringsoproep. Deze oproep wordt verstuurd naar het e-mailadres wat bij ons bekend is.

Ik ben mijn certificaatnummer/diplomanummer kwijt, wat nu?

Mocht u uw certificaatnummer of diplomanummer kwijt zijn geraakt dan kunt u bij ons uw gegevens opvragen. U kunt dit per e-mail aanvragen en wij nemen contact met u op. Stuur een e-mail naar info@ambuwerk.nl

Hoe betaal ik de cursus van AmbuWerk Nederland?

Tenzij schriftelijk anders is overeengekomen, dient de betaling van facturen binnen 14 dagen na factuurdatum plaats te vinden. Alle deelnemers ontvangen uiterlijk 2 weken voor aanvang opleiding de factuur. Bij gebreke is de betreffende cursist(en) niet gerechtigd is/zijn aan de opleiding deel te nemen. Dit ontslaat opdrachtgever echter niet van de verplichting tot betaling van de volledige factuur, vermeerderd met bijkomende kosten.

Hoe declareer ik als particulier de kinderEHBO cursus of EHBO-cursus bij mijn zorgverzekeraar?

Ontvangt u een vergoeding van uw zorgverzekeraar voor een kinderEHBO cursus of EHBO-cursus, dan kunt u zich online aanmelden bij AmbuWerk Nederland. In de meeste gevallen is het inzenden van onze factuur aan de zorgverzekering voldoende. De factuur en uitnodiging van AmbuWerk Nederland ontvangt u uiterlijk 2 weken voor aanvang van de door u geboekte opleiding. Op www.ambuwerk.nl vindt u ook een vergoedingenoverzicht zorgverzekeraars.

Aansprakelijkheidsverzekering Het Oranje Kruis

Het Oranje Kruis heeft een aansprakelijkheidsverzekering afgesloten voor al haar diplomahouders en certificaathouders. Deze verzekering is geldig in iedere situatie, waarbij de persoon (in bezit van een geldig diploma of certificaat) op vrijwillige basis Eerste Hulp verleent. Een hulpverlener is met deze verzekering verzekerd tegen sancties, die volgen uit het foutief handelen van de hulpverlener met gevolgen voor het slachtoffer. Evenals materiële schade, die is toegebracht tijdens het verlenen van hulp.

Kan er bij AmbuWerk Nederland rekening gehouden worden met mijn dieetwensen?

Tijdens onze dagcursussen wordt er kosteloos een lunch voor u verzorgd. Heeft u speciale dieetwensen geef dit dan aan op het persoonlijke bestelformulier, wat u van ons ontvangt tijdens elke lesdag.

Verzorgt AmbuWerk Nederland ook cursussen EHBO, kinderEHBO, BHV en herhalingslessen in het weekend?

AmbuWerk Nederland verzorgt regelmatig cursussen op zaterdag. Dit doen we standaard 3x per jaar, in april, juli en oktober op onze locatie Ypenburg/ Den Haag. Zie onze cursusagenda op www.ambuwerk.nl

Verzorgt AmbuWerk Nederland ook cursussen EHBO, kinderEHBO en herhalingslessen in de avonduren of op zondag?

AmbuWerk Nederland verzorgt op aanvraag cursussen EHBO, kinder EHBO in de avonduren of op zondag, echter alleen voor groepsaanvragen. Er geldt een toeslag van 10% voor deze cursussen.

Waar staat EHBO voor?

EHBO staat voor “Eerste Hulp Bij Ongelukken.” Het is een verzameling van levensreddende technieken en eenvoudige medische handelingen die mensen kunnen uitvoeren om de eerste zorg te verlenen aan iemand die gewond is geraakt of plotseling ziek is geworden totdat professionele medische hulp arriveert. Het doel van EHBO is om de gezondheid en het leven van het slachtoffer te stabiliseren en te behouden totdat medische professionals verdere zorg kunnen bieden. EHBO-training is beschikbaar voor mensen om hen te leren hoe ze adequaat kunnen reageren op noodsituaties en basislevensreddende vaardigheden kunnen toepassen.

Wat betekent BHV?

In de context van veiligheid en gezondheid op de werkvloer verwijst BHV naar “Bedrijfshulpverlening.” Bedrijfshulpverlening omvat activiteiten en maatregelen die binnen een organisatie worden genomen om eerste hulp te verlenen bij ongevallen, brandbestrijding en evacuatie van gebouwen in geval van nood.

Wat is een BHV er?

Een BHV’er is een afkorting voor “Bedrijfshulpverlener.” Een BHV’er is een persoon binnen een organisatie of bedrijf die speciaal is opgeleid om eerste hulp te verlenen bij ongevallen, brandbestrijdingstaken uit te voeren en om in noodsituaties de juiste maatregelen te nemen om de veiligheid van medewerkers, bezoekers en eigendommen te waarborgen.

Hoeveel BHV ers heeft u nodig?

Het aantal BHV’ers (Bedrijfshulpverleners) dat nodig is, hangt af van verschillende factoren, waaronder de grootte van het bedrijf, de aard van de werkzaamheden, het risicoprofiel en de lokale wetgeving. Over het algemeen moeten bedrijven ervoor zorgen dat er voldoende BHV’ers zijn om adequaat te reageren op noodsituaties zoals brand, ongevallen, medische noodgevallen, en evacuatie.

Wanneer Is BHV verplicht?

In Nederland is het verplicht voor werkgevers om maatregelen te nemen voor bedrijfshulpverlening (BHV) op de werkvloer. De verplichting voor BHV is vastgelegd in de Arbeidsomstandighedenwet (Arbowet). De specifieke BHV-verplichtingen kunnen variëren afhankelijk van de grootte en aard van het bedrijf.

Hoe lang is BHV geldig?

In Nederland staat BHV voor Bedrijfshulpverlening, en de geldigheid van BHV-certificaten varieert afhankelijk van het soort certificaat, dat u heeft behaald. Over het algemeen zijn er twee soorten BHV-certificaten: BHV Basis: Dit is het standaard BHV-certificaat en heeft meestal een geldigheidsduur van één jaar. Na dat jaar moet u een herhalingscursus volgen om uw certificaat te verlengen. BHV Herhaling: Dit is een verlenging van het BHV Basis-certificaat. Het heeft meestal een geldigheidsduur van één jaar en moet jaarlijks worden vernieuwd om uw BHV-certificering actueel te houden. Het is belangrijk om te onthouden, dat de geldigheid van BHV-certificaten kan variëren afhankelijk van de organisatie, die de cursus aanbiedt en het type certificering, dat u heeft behaald. Daarom is het verstandig om contact op te nemen met de organisatie, waar u de BHV-cursus heeft gevolgd of de laatste informatie over BHV-certificering in Nederland te raadplegen om er zeker van te zijn, dat u aan de vereisten voldoet om uw certificaat geldig te houden.

error: