Bedrijfshulpverlening
Cursusdata vindt u onderaan deze pagina
Info
Als werkgever wordt u door de Arbowet (art. 23) verplicht tot het aanwijzen van één of meer werknemers als bedrijfshulpverlener (BHV-er).
Wanneer er zich in uw bedrijf een situatie voordoet die direct gevaar oplevert voor de veiligheid en gezondheid van werknemers of derden, moeten zij in staat zijn om de hulp te verlenen die noodzakelijk is om letsel en schade zo veel mogelijk te voorkomen en beperken.
Het aantal BHV-ers binnen een organisatie is afhankelijk van het aantal aanwezige werknemers en derden. Algemeen geldt 1 BHV-er op 0-50 aanwezigen. Er moet altijd een BHV-er aanwezig zijn. Houdt u daarom rekening met vrije dagen, ziekte en vakantie.
Wat zijn BHV-ers
Bedrijfshulpverleners (BHV’ers) zijn gewone werknemers. Als er in het bedrijf echter iets gebeurt - er breekt brand uit, iemand bezeert zich of er is misschien wel een ontruiming nodig- dan zijn het BHV'ers die actie ondernemen. Zij weten wat er moet gebeuren als er brand is, of wat zij moeten doen als iemand flauwvalt. Zij weten ook wat zij moeten doen als het gebouw ontruimd moet worden. In zo'n geval zorgen de bedrijfshulpverleners er samen voor dat de mensen zo rustig mogelijk, maar wel snel, het gebouw kunnen verlaten.
Bedrijfshulpverleners zijn opgeleid om binnen het bedrijf een voorpostfunctie te vervullen totdat de professionele hulpverleningsdiensten (politie, brandweer en ambulance) zijn gearriveerd. Zij nemen maatregelen om letsel en schade zoveel mogelijk te beperken.
Onze complete Basisopleiding Bedrijfshulpverlener (NIBHV) bestaat uit 4 modulen die ook los gevolgd kunnen worden:
*Niet-spoedeisende Eerste Hulp
*Spoedeisende Eerste Hulp
*Brandbestrijding
*Ontruiming
Hieronder vindt u de vaste cursusagenda voor losse aanmeldingen voor de opleiding tot bedrijfshulpverlener (BHV). Voor aanvragen voor meerdere cursisten kunt u inschrijven en deelnemen aan de cursussen BHV op onderstaande data of een incompany cursus aanvragen op een door u gewenste data en lestijden. Ook het behalen van deelcertificaten BHV behoort tot de mogelijkheden.
Onze basiscursus Bedrijfshulpverlener (BHV) is gesplitst in twee onderdelen/dagen:
-Verlenen van Eerste Hulp (BHV EH) 1 dag
-Brandbestrijding, Communicatie en Ontruiming (BHV B&O) 1 dag
Verlenen van Eerste Hulp (BHV EH)
In dit onderdeel leert u slachtoffers beoordelen en behandelen volgens de ABC benadering. U leert reanimeren en hoe te handelen bij shock, huidwonden, ernstig uitwendig bloedverlies, brandwonden, botbreuken en ontwrichtingen en oogletsels. Naast de benodigde theorie worden de vaardigheden geoefend en getraind.
Beperking en bestrijding van een beginnende brand, communicatie en ontruiming (BHV B&O)
In dit onderdeel leert u in de praktijk een beginnende brand te blussen. In het theoriedeel komt aan de orde hoe een brand ontstaat en zich verder ontwikkelt.
U leert op welke wijze en met welke middelen een brand kan worden geblust en de gevaren bij het blussen. Verder in dit onderdeel aandacht voor de samenwerking met externe hulpverleningsdiensten
Vrijstelling EHBO basiscursus BHV
Bij AmbuWerk Nederland komt u in aanmerking voor vrijstelling EHBO als u in bezit bent van een geregistreerd Eerste Hulp diploma van Het Oranje Kruis.
U kunt dan deelnemen aan de verkorte cursus BHV. Ook geschikt voor instellingen en bedrijven.
Hieronder vind u de beschikbare cursusdata, vervolgens kunt u zich direct online inschrijven.
Wilt u een losse module volgen mail dan naar info@ambuwerk.nl
Prijzen zijn per persoon en excl btw.
Aanmeldings formulier
Met behulp van onderstaand formulier schrijft u zich in voor Herhaling NIBHV Brand (ochtend) .
De velden met * zijn verplicht.