Skip to main content
05 december, 2023
Volg ons:

Waarom een BHV-herhalingscursus nodig is

05 december, 2023

Een bedrijfshulpverlening (BHV) cursus is een essentieel onderdeel van een veilige werkomgeving. Het leren van levensreddende vaardigheden en het kennen van noodprocedures zijn van onschatbare waarde. Maar waarom is herhaling van deze cursus noodzakelijk? In deze blog ontdekken we de kracht van herhaling, waarom het cruciaal is voor BHV, en of je echt nieuwe dingen leert tijdens een BHV-herhalingscursus.

Waarom BHV Herhaling?

  1. Blijvende vaardigheidsscherpte: Het menselijk geheugen is vatbaar voor vervaging. Door regelmatige herhaling blijven BHV-vaardigheden scherp in het geheugen van werknemers. In noodsituaties kunnen snelle, accurate reacties het verschil maken tussen leven en dood.
  2. Nieuwe risico’s en technologieën: De werkomgeving evolueert voortdurend, met nieuwe technologieën en bijbehorende risico’s. Een herhalingscursus helpt BHV’ers om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen, zodat ze effectief kunnen handelen, zelfs in situaties die niet werden behandeld in de initiële cursus.
  3. Teambuilding en samenwerking: Een BHV-cursus herhalen brengt werknemers samen. Dit bevordert teambuilding en verbetert de samenwerking bij noodsituaties. Vertrouwen in teamleden is cruciaal voor een soepele respons op een noodsituatie.

Leert u nieuwe dingen?

  1. Verdieping van kennis: Hoewel de basisprincipes hetzelfde blijven, biedt een herhalingscursus de kans om dieper in te gaan op specifieke onderwerpen. Dit kan variëren van geavanceerde EHBO-technieken tot meer inzicht in brandpreventie.
  2. Scenario-oefeningen: Tijdens herhalingscursussen kunnen realistische scenario’s worden gebruikt om de kennis in de praktijk te brengen. Dit geeft deelnemers de mogelijkheid om hun vaardigheden te testen in een gecontroleerde omgeving en nieuwe benaderingen te leren.
  3. Juridische updates: De wet- en regelgeving met betrekking tot bedrijfsveiligheid kan veranderen. Een herhalingscursus zorgt ervoor dat deelnemers op de hoogte zijn van de nieuwste wettelijke vereisten en dat ze handelen binnen de geldende normen.

BHV herhalingscursus – Conclusie

De kracht van herhaling in een BHV-cursus is onmiskenbaar. Het handhaven van scherpe vaardigheden, het aanpakken van nieuwe risico’s en het verdiepen van kennis zijn cruciaal voor effectieve bedrijfshulpverlening. Een herhalingscursus gaat verder dan simpelweg herhalen; het biedt een kans voor groei, teamversterking en het handhaven van een veilige werkomgeving. Door regelmatig te investeren in herhaling, blijft een bedrijf goed voorbereid op onverwachte noodsituaties.

Interessante blogs

Lees meer blogs van AmbuWerk Nederland

Redactioneel Team AmbuWerk Nederland
error: