Skip to main content
04 januari, 2024
Volg ons:

De voordelen van de EHBO, Kinder EHBO en BHV-Cursus incompany

04 januari, 2024

Veiligheid op de werkvloer is van cruciaal belang voor zowel werkgevers als werknemers. In noodsituaties kan het verschil tussen leven en dood vaak afhangen van de juiste kennis en reactiesnelheid. Daarom worden bedrijven aangemoedigd om te investeren in passende trainingen, zoals bijvoorbeeld incompany EHBO, Kinder EHBO en BHV (Bedrijfshulpverlening) cursussen. In deze blogpost onderzoeken we niet alleen de voordelen van dergelijke trainingen zoals bijvoorbeeld de BHV cursus incompany, maar richten we ons ook op de waarde van maatwerk die incompany cursussen zoals de BHV-cursus incompany bieden.

Voordelen van Incompany EHBO, Kinder EHBO en BHV Cursussen:

  1. Maatwerk: Een van de meest opvallende voordelen van incompany cursussen is het vermogen om maatwerk te leveren. Elke werkplek heeft namelijk zijn eigen specifieke risico’s en situaties. Door de cursus af te stemmen op de bedrijfsspecifieke omstandigheden, worden werknemers verder uitgerust met relevante kennis en vaardigheden. Of het nu gaat om een kantooromgeving of een productiebedrijf, de cursus wordt aangepast aan de unieke behoeften en risico’s van het bedrijf.
  2. Aantrekkelijke groepsprijzen: Financiële overwegingen spelen vaak een rol bij de beslissing om trainingen aan te bieden. Incompany cursussen bieden hier een voordeel met aantrekkelijke groepsprijzen. Hoe meer werknemers deelnemen, hoe voordeliger de prijs per persoon wordt. Dit stimuleert bedrijven om een groter aantal werknemers op te leiden. Dat komt vervolgens de algehele veiligheid op de werkvloer ten goede.
  3. Geen kosten voor zaalverhuur: Incompany cursussen elimineren de noodzaak voor externe trainingsfaciliteiten en zaalverhuur. Dit bespaart niet alleen kosten, maar zorgt er ook voor dat de training plaatsvindt in een vertrouwde omgeving. Daardoor voelen werknemers zich meer op hun gemak, wat de effectiviteit van de training ten goede komt.
  4. Geen reiskosten voor het personeel: Traditionele cursussen kunnen vaak vereisen dat werknemers naar externe locaties reizen. Dit brengt dan weer wat extra kosten en tijd met zich mee. Incompany cursussen brengen geen reiskosten met zich mee. De werkgever en de werknemers worden hierdoor ontlast.
  5. Flexibiliteit in planning: De flexibiliteit van incompany cursussen is een ander voordeel dat bedrijven waarderen. De cursus kan namelijk worden gepland op een dag en tijdstip, dat het bedrijf het beste uitkomt, zelfs in het weekend. Deze aanpasbaarheid maakt het gemakkelijk om de training in te passen in het reguliere bedrijfsschema zonder verstoring van de dagelijkse activiteiten.
  6. Geschikt voor kleine groepen: Incompany cursussen maken het mogelijk om zelfs kleine groepen werknemers op locatie te trainen. Dit is vooral relevant voor kleinere bedrijven, die niet over grote aantallen personeel beschikken.
  7. Kwaliteitscursus EHBO en kinderEHBO met geregistreerd Oranje Kruis certificaat/diploma: De kwaliteit van de EHBO– en kinderEHBO cursus staat centraal. Incompany cursussen worden namelijk verzorgd door gecertificeerde instructeurs volgens richtlijnen van Het Oranje Kruis. U behaalt een geregistreerd Oranje Kruis certificaat of diploma. Deze certificering wordt erkend als een waardevolle accreditatie. Het versterkt het zelfvertrouwen tot handelen van de opgedane kennis en vaardigheden.
  8. Kwaliteitscursus BHV cursus met geregistreerd NIBHV certificaat/diploma: De kwaliteit en veiligheid van de BHV cursus staat centraal. Incompany cursussen worden verzorgd door gecertificeerde BHV instructeurs. Deze instructeurs volgen de richtlijnen van het NIBHV. Daarmee behaalt u een geregistreerd NIBHV certificaat of diploma. Deze certificering wordt namelijk erkend als een waardevolle accreditatie. Het versterkt het zelfvertrouwen tot handelen van de opgedane kennis en vaardigheden.
  9. Vragenrondje: Het voordeel van een incompany maatwerk cursus is, dat er meer ruimte gevoeld wordt om effectieve vragen te stellen die over uw organisatie gaan. Deze vragen hebben meer betrekking op uw eigen cursisten en uw organisatie, dit in tegenstelling tot een openbare cursus of training, die deelnemers uit diverse organisatie heeft.
  10. Incompany training in Engels: Voor internationale bedrijven en instellingen met veel Engelstalige werknemers is het fijn, als de EHBO, Kinder EHBO en BHV-cursus incompany worden gegeven.

Incompany cursussen – Herhaling

Om kennis en vaardigheden op pijl te houden is jaarlijkse herhaling noodzakelijk. Ook de herhalingscursussen voor EHBO, Kinder EHBO en BHV kunnen namelijk incompany gevolgd worden.

Incompany cursussen – Conclusie:

Investeringen in de veiligheid van werknemers zijn investeringen in het welzijn en succes van een bedrijf. Een EHBO, Kinder EHBO of BHV-cursus incompany bieden niet alleen praktische voordelen zoals maatwerk en kosteneffectiviteit. Ze dragen ook bij aan het creëren van een veilige en zorgzame werkomgeving. Door deze voordelen te omarmen, kunnen bedrijven namelijk proactief handelen in het waarborgen van de gezondheid en veiligheid van hun werknemers, wat op zijn beurt de algehele bedrijfsprestaties ten goede komt.

Lees meer blogs van AmbuWerk Nederland

Redactioneel Team AmbuWerk Nederland
error: